08:26, ned, 28. Jul

52-letna rakava bolnica umrla, zdravilec je obtožen mazaštva in oderuštva





Včeraj se je nadaljevala glavna obravnava zoper 64-letnega Hrvata Franja Keleminovića, ki soga mnogi poimenovali doktor Oskar. Obravnava se odvija na Okrožnem sodišču v Novi Gorici, tožilstvo pa mu očita mazaštvo in oderuštvo, povezano s smrtjo 52-letne Ajdovke.

Včeraj je pričal zdravnik, pri katerem je bila pokojna pred smrtjo. Portal Regional poroča, da je 52-letna Ava Curk iskala medicinsko pomoč pri kirurgu Zdravku Štoru v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) v Ljubljani. Zbolela je namreč za rakom in za posledicami bolezni umrla jeseni 2013. Tega zdravnika je obiskala poleti, svetoval ji je predoperativno zdravljenje z obsevanji in kemoterapijo. Curkova je to zavrnila. Sam ji je nato svetoval takojšnjo operacijo tumora. Povedala mu je, da se je odločila za drugačno zdravljenje. Istega leta je od kolega izvedel, da je umrla.

Glavna obravnava se bliža koncu

Predsednik senata Igor Majnik je napovedal še pregled nekaterih listinskih dokazov in potem zaključne besede. Državna tožilka Damjana Bandelj je v obtožnico napisala, da naj bi do smrti Curkove prišlo zaradi jemanja zeliščnih pripravkov, izvajanja klistirjev in drugih načinov zdravljenja “doktorja Oskarja”.

Keleminovića tožijo tudi zaradi predložitve lažne diplome

Regional še poroča, da se novogoriško sodišče ukvarja s Keleminovićem še v eni obtožbi, v kateri mu očitajo, da je predložil lažno diplomo ene od univerz v Odesi v Ukrajini. V evidenci študentov oziroma diplomantov ga niso našli. Tam so ga namreč neuspešno iskali v evidenci njihovih nekdanjih študentov oziroma diplomantov.

Zdravilcu z lažno diplomo plačala 22.500 evrov

Konec lanskega leta je Regional poročal, da Keleminoviću tožilstvo očita mazaštvo in oderuštvo, ta pa je trdil, da to ne drži. Na takratni obravnavi so prebrali izjave ljudi, v katerih je pisalo, da jim jepomagal do zdravja in boljšega počutja. Priče so takrat izpovedala, da so spremenile svoje navade in prehrano. Nekatere med njimi so dejale tudi, da jim “doktor Oskar” nikoli ni prepovedal zdravljenja z uradno medicino ali zdravniških postopkov, pa tudi, da naj se pri jemanju zdravil sami odločijo. Vsi so se zdravilcu zahvaljevali. Ava Curk naj bi Keleminoviću plačala 22.500 evrov, zdravil naj bi jo na različne načine, tako z zeliščnimi pripravki, klistirji in drugače.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.