12:31, pet, 19. Apr

60. let obeležili v Mladinskem odseku Planinskega društva Ruše





Mladinski odsek Planinskega društva Ruše je včeraj v Domu kulture Ruše obeležil že 60. leto delovanja. Slavnostna akademija, ki so jo pripravili v čast temu jubileju je obiskovalce navdušila s pestrim programom, s katerim so ponazorili dogajanje planincev v Mladinskem odseku, kamor je vključeno vedno več mladih.

Slovenci smo planinski narod, kar vedno znova dokazujemo z obiski gora, miselnostjo in našo pripadnostjo planinstvu, kar swo dokazali tudi včeraj v Rušah. Planinstvo namreč ne pozna meja, močno je zakoreninjeno v nas, v naši narodni zavesti, ki je gotovo pripomogla tudi k državnosti, pokončnosti in ljubezni do domovine.

Na slavnosti akademiji ob 60. obletnici delovanja so člani Mladinskega odseka Društva planincev povdarili pomembne dogodke v času njihovega delovanja, prav tako pa so obiskovalce spomnili, kako pomemben značaj je imelo planinstvo, in ga še ima danes v Rušah. Starejši znajo v mladih krepiti željo do planinstva. To je potrdil tudi načelnik Mladinskega odseka Tomaž Jurše: “Povem lahko, da je med mladimi vedno večja želja po planinstvu, ter da se članstvo veča.”

60. let MO PD RUŠE (8)

Kljub temu, da so z številom vključenih v planinski mladinski odsek, pa si mlajši želijo še več članov. Pravijo, da je planinarjenje ne samo ena izmed vrst športa, temveč se skozi oči planinca lahko naučimo marsikaj kar nam pride prav v vsakdanu našega življenja.

Več o prispevku si oglejte v ponedeljek, 23. decembra, v oddaji Občinski informator, na BK TV, ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.