07:26, tor, 30. Nov

75-letnika zajel ogenj, rešila ga je žena, oba so prepeljali v UKC Maribor

Včeraj okoli 9.35 je 75-letni moški v Polički vasi želel zakuriti v peči na trda goriva, v kurilnici v kletni etaži domače hiše. Ker s papirjem in drvmi, ki jih je pripravil, ni uspel zanetiti ognja, je kot že večkrat doslej, v peč prilil neznano količino nafte. Ko je ponovno prižgal ogenj, je iz peči v njega bruhnil ogenj, zaradi česar so se na njem vžgala oblačila, ogenj pa ga je hudo opekel. Ogenj je še naprej gorel iz peči, toplota pa je delovala na elektroinštalacijo ter izolacijo bojlerja.

Dim iz kurilnice je zaznala poškodovančeva 72-letna žena, ki je bila v tem,
času na vrtu.

Zaradi dima je šele skozi shrambo lahko vstopila v kletne prostore. V hodniku je našla na tleh klečečega moža, na katerem so še vedno gorela oblačila. Pokrila ga je z odejo, ki je bila v bližini, in mu pomagala iz kleti v zgornje prostore stanovanjske hiše. Nato se je vrnila
in dokončno pogasila ogenj.

Vseeno so posredovali tudi gasilci. V požaru je nastalo za okoli 3.500 evrov materialne škode.

Poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. V požaru je zadobil hude telesne poškodbe. V UKC Maribor je bila, zaradi vdihovanja dima, z reševalnim vozilom odpeljana tudi poškodovančeva žena, kjer je ostala na opazovanju. Z ognjem ni bila neposredno ogrožena, vdihovala je le dim ob reševanju moža.

Policisti so opravili ogled kraja požara in zbirajo obvestila in materialne dokaze, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po 314/I-3. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *