12:33, čet, 28. Mar

80-letnik s cigareto zanetil požar





Sinoči je v Vinskem vrhu zagorelo v stanovanjski hiši v kateri se je nahajal 80 – letni moški. Gasilci so požar v sobi, kjer je požar tudi izbruhnil omejili, da se ni razširil še drugam. V sobi so našli neodzivnega 80 – letnika. Kljub takojšnjemu oživljanju, reševalci pri tem niso bili uspešni, saj je moški zaradi zadušitve z dimom umrl.

Pokojnega je iz goreče sobe še pred prihodom gasilcev skušal rešiti njegov 55-letni sin, vendar mu to zaradi pregostega in premočnega dima ni uspelo. Zaradi vdihovanja dima je bil sin pokojnega z reševalnim vozilom prepeljan v Zdravstveni dom Ormož, od tam pa v Splošno bolnišnico Ptuj, vendar je bil nato odpuščen v domačo oskrbo. V požaru je nastalo za okoli 3 tisoč evrov materialne škode.

vaja resevanje pohorje, gasilci, resevalci (46)

Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja požara. Ugotovili so, da je bil pokojni strastni kadilec. Zaradi slabšega zdravstvenega stanja in omejenega gibanja je večkrat kadil tudi v postelji. Zato kriminalisti domnevajo, da je pokojni v postelji zaspal s prižgano cigareto, posledično pa je prišlo do tlenja in vžiga posteljnine in vzmetnice, na kateri je pokojni spal.

Na podlagi teh ugotovitev kriminalisti tujo krivdo za požar in smrt izključujejo. Po opravljeni sanitarni obdukciji bodo s poročilom seznanili pristojno državno tožilstvo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.