03:52, čet, 25. Apr

Afera flisi: Potrjeno – Muršičeva zavajala!





Uradna potrditev, da je funkcionarka SD Bojana Muršič z občinskimi sredstvi kupovala flis jopice. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, bi naj bila sedaj  tudi pod drobnogledom policije.

Domnevni nakup flis jopic je po večtedenskem vztrajnem zanikanju Muršičeve, sedaj v imenu Občine Ruše pri podjetju Vini d. o. o., pri katerem je Muršičeva izdelke naročevala, preverila tudi mariborska odvetniška družba.

Vini potrdil naročilo jopic
Kot nam je pojasnila direktorica ruške občinske uprave Karin Jurše, ki je prejela njihov odgovor, je odvetniški družbi podjetje Vini tako potrdilo, da je v naročilu šlo tudi za moške in ženske flis jope pod oznakami K907-RD in K911-RD. Občina bo po besedah Juršetove sedaj ukrepala po Pravilniku o porabi proračunskih sredstev za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov v skladu s prvim odstavkom 9. člena. Ta predvideva zmanjšanje sredstev letošnjega proračuna oziroma vrnitev sredstev v proračun v spornem znesku.

naročeni flisi

Dokumentacija predana policiji
„Odvetniška pisarna bo odgovor posredovala tudi na policijo, saj so policisti PP Ruše v preteklosti že opravili razgovore z delavci občinske uprave. Uradno je bila predana tudi vsa dokumentacija povezana s tem naročilom,“ nam je še pojasnila Juršetova.

Bojana Muršič

Bojana Muršič, sicer tudi podpredsednica Državnega zbora RS, se bo sedaj očitno tako zagovarjala na policiji. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, da je iz občinskih sredstev kupila oblačila z logotipom svoje stranke, bi se je namreč znašla tudi v predkazenskem postopku. “Zadeva je v fazi predkazenskega postopka, kar pomeni, da poteka zbiranje obvestil in preverjanje vsebine zadeve,” nam je dejal Bojan Kitel iz Policijske uprave (PU) Maribor.

Muršičeva nakup vztrajno zanikala
Spomnimo: Zatem, ko smo na našem spletnem portalu prvi razkrili in objavili za kaj je ruška občinska svetnica porabljala sredstva, sicer namenjena delovanju svetniške skupine, nas je Muršičeva na družbenem omrežju Facebook ostro napadla. Med drugim je trdila tudi, da je naše poročanje zavajanje in velika laž.
Navedbe je do nedavnega tako zanikala in ves čas zatrjevala, da je šlo zgolj za nakup pisarniškega materiala.

Kaj bo sedaj storil Židan?

Predsednika stranke SD Dejana Židana smo ob izbruhu afere pred časom povprašali, ali kolegici Muršičevi še zaupa, ta pa nam je takrat dejal, da njenim besedam verjame. Ob današnjem razkritju smo vprašanja o morebitnih nadaljnjih ukrepih že naslovili na ministra in stranko SD, odgovore še čakamo.

dejan zidan1

 

Več podrobnosti pa v današnji oddaji Občinski informator ob 18:30 na BK TV.

Morda vas še zanima:

Ruški svetniki neprimerno trošijo denar

Bojana Muršič: “To je zavajanje”

Muršičeva molči v aferi flisi

Druge novice

Comments

  • Domen

    6 maja, 2016

    Uffffff, kdo pa bo sedaj kriv za to? Podpredsednica državnega zbora, svetnica, poslanka, bivša direktorica občinske uprave in taki vodijo našo državo. Lažnivci, kradljivci in goljufi…. Delat se spravite ne pa da kradete naš pridelan denar in si kupujete flise.

    Replay
  • Peter L.

    6 maja, 2016

    Ruški SD, upam, da ste flise dobili vsaj vi in ne kateri drugi odbor.
    Na podlagi dejstev bi morala nemudoma odstopiti kot svetnica.

    Replay
  • Toti

    6 maja, 2016

    Meni osebno je bolj sporno laganje in zanikanje nakupa, kot pa sam nakup.

    Replay
  • Janez

    6 maja, 2016

    Se strinjam, pri nakupu gre za simbolno kršitev, da pa nam nekdo več mesecev laže in nas ima za norce. Ga. Muršič, Rušani smo res trpežni, delavci TDR, smo pa pošteni in lahko pogledamo ljudem v oči. Nas boste lahko vi naslednjič?

    Replay
  • B.Fajfer

    6 maja, 2016

    Sram nas je lahko Rušane.Srečam danes njenega partiskega kolega in mi reče, ” si vido kako dela BK TV za župana, kake poroča”.
    Zdaj pa vi meni rečite kdo je tu nor????

    Rdeči, dajte se sprijaznit, vaša Ruška SD voditeljica je hotla po domače nategnit državo, ma ti flisi so res bedarija, ampak, da pa laže in vstraja pri laži ko jo dobijo.

    Replay
  • Resnica

    7 maja, 2016

    Menim, da je kredibilnost Muršičeve pod vprašajem. Da resnica boli je star pregovor, da ima laž kratke noge tudi. Gospodje iz SD, Muršičevo ste branili ob izbruhu afere, a se je tudi vam zlagala? Vas žejne čez vodo peljala in vam zaterjevala, da je vse OK. Ali pa ste jo zagovarjali, ker ste imeli doma v omari obešene te rdeče flise in ste se odločili, da nas vse, ki se ne strinjamo z rdečo barvo v Rušah prepričate v neresnico. Preplavimo splet in gostilne z neresnico, če bomo vztrajno govorili neresnico, bo ta postala resnica. Prosim vas sedaj za odgovore.
    HVALA

    Replay
  • Pingback:Afera flisi: Muršičeva odstopila | Lokalec.si

  • Pingback:Kazenski postopek zoper Muršičevo bo stekel | Lokalec.si

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.