22:15, sob, 27. Jul

Afrodiziak ali kulinarični vrhunec?





Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec. Kaj pa spolnost? Ali so posteljne aktivnosti boljše po atraktivni večerji? Skrivnosti povezave med hrano in spolnostjo so razkrivali na letošnjem Seksoslovju.

seksoslovje 2015 (3)

Pritajene luči, zapeljiva glasba in skoraj gola ženska, obložena s prigrizki. Slednje so, kot specialitete, tako rekoč ves večer pripravljali štirje kuharji. Pri degustiranju pa so bile dame očitno bolj pogumne od gospodov.

Kuharska mojstra Tea Perjet in Jani Jugovič, gosta večerne debate, sta na eni strani osebno in na drugi strokovno ocenjevala ali naj bi pari uživali hrano, ki velja za afrodiziak. V pogovoru, ki ga je vodil Andrej Okreša, pa sta sodelovala tudi Vesna Jarc, seksologinja in Klemen Bučan, stand up komik.

Kaj sploh je afrodiziak? Na to vprašanje ima vsak svojo razlago. Gostje na debati so povedali, da je afrodiziak karkoli, kar te na nek način vzburi. “Beseda izhaja iz Afrodite, boginje ljubezni, ki je tako kot kasneje tudi Kleopatra uporabljala različne dišave, s katerimi je očarala moške,« pojasnjuje seksologinja Vesna Jarc. Različnim ljudem lahko afrodiziak predstavlja popolnoma drugo stvar. Za Janija je največji afrodiziak Tea, medtem ko Klemen pravi, da je zanj afrodiziak »sexy« spodnje perilo. Zanimivo, da so si bili enotni, da je lahko afrodiziak tudi pogovor, celo smeh. Kuharji so zagotovili, da so (bili) afrodiziak tartufi, penina pa naj bi pospeševala t.i. metuljčke v želodcu.
Seksoslovje so tudi letos pripravili predstavniki Študentske organizacije Univerze v Mariboru.
Podrobnosti nocoj ob 18.30 v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.