00:28, tor, 30. Jul

Aktivne zimske počitnice





S prihajajočim ponedeljkom se pričenjajo zimske počitnice za šolarje vzhodnega dela Slovenije. Da bi lahko ta, prosti čas preživeli aktivno, so zanje v številnih društvih, zavodih in organizacijah pripravili pester nabor ustvarjalnih delavnic, izletov, športnih aktivnosti in še česa.

delavnica4

V Zvezi prijateljev mladine Maribor se bodo šolarji med 22. in 26. februarjem lahko zabavali z izdelovanjem živalic, se učili hip hopa, iz starih smuči bodo izdelovali pležuhe in jih tudi preizkusili na Pohorju. Na voljo bodo še številne druge športne dejavnosti, denimo drsanje in igriva košarka z Lipkom (v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije). Kakor je v navadi so pripravili tudi sredin izlet – tokrat gredo v Celje v Hermanov brlog.

ZPM-Mb (2)

V Pokrajinskem muzeju Maribor pripravljajo t.i. “počitniško Muzejnico”. Program bodo izvajali vsak dan, in sicer v treh tematskih sklopih v povezavi z razstavami v Muzeju. Po ogledu razstav, ki predstavljajo obrti, se bodo otroci preizkusili v oblikovanju izdelkov iz tako rekoč neobdelane volne, v drugem sklopu pa bodo izdelovali izdelke iz voska. Tretji sklop Muzejnice pa bo izdelovanje iz gline, česar se bodo lotili po ogledu razstave Tisočletja v glini. Prijave za udeležbo sprejemajo do zapolnitve prostih mest.

pokrajinski muzej mb

Številne aktivnosti se bodo vrstile tudi v središču Maribora ter okoliških krajih. Podrobnejši program, najdete v TICu Maribor (Partizanska 6a) ali na spletu. Več o možnostih, kako in kje aktivno preživeti zimske počitnice, pa izveste tudi v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.