06:32, pet, 19. Apr

Aleksander Čeferin: “Treba je prenehati z nesramno retoriko, obtoževanjem in iskanjem navideznih sovražnikov”





Predsednik UEFE Aleksander Čeferin je za dnevnikov sobotni Objektiv spregovoril o življenju po končanju “korona krize”, nogometu, slovenski oblasti in stanju duha.

FOTO: NZS/Youtube

Dnevnik povzema njegove besede v obširnem intervjuju. “Človeštvo je preživelo mnoge vojne in številne epidemije, zato bomo zagotovo preživeli tudi novi koronavirus. Upam, da se bodo na nogometne stadione že jeseni vrnili navijači. Uefa bo iz krize izšla kot zmagovalka. Finančno bomo preživeli tako kot nacionalne zveze. Imeli bomo nekaj izgube, a se bomo hitro pobrali,” je razložil slovenski vplivnež, ki je UEFO v zadnjih štirih letih otresel korupcije, Aleksander Čeferin.

V odkritem pogovoru za dnevnikov sobotni Objektiv je predsednik UEFE zaupal, da nima praktično nobenega stika s slovensko oblastjo: “Celo vesel sem, da imam čim manj opraviti s temi ljudmi. Imel sem naivno optimističen pogled, da bi lahko pomagal.”

Čeferin, kot pravnik, opozarja, da gre pri političnih napadih na pravosodje in svobodne medije za “neposredno rušenje sistema države”. Kot še zapišejo pri Dnevniku, Čeferin pove, da je opazil v Sloveniji vse nižjo kulturo dialoga: “Treba je prenehati z nesramno retoriko, obtoževanjem in iskanjem navideznih sovražnikov izpred sedemdesetih let ter usmeriti pogled v prihodnost. Vidim, da je večina Slovencev pozitivna, a so negativci glasnejši, ker so agresivni in primitivni. Ker jim je vseeno za druge ljudi, ker ne spoštujejo žensk in ker so si vzeli pravico, da žalijo in ponižujejo. Dovolj je tega.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.