07:57, sob, 20. Apr

Ali hranite katero od umetnin s I. umetnostne razstave v Mariboru iz leta 1920?





Umetnostna galerija Maribor je objavila javni poziv ob razstavi 100 let organizirane likovne dejavnosti v Mariboru.

Fran Vesel, I. umetnostna razstava v Mariboru, december 1920, sken steklenega negativa, Narodni muzej

Kot sporočajo, natančna rekonstrukcija razstave zaenkrat ni možna. Veliko del so identificirali po opisih ter s pomočjo fotografij: “Našli pa smo jih le nekaj, ki jih hranijo javne in zasebne zbirke. Kot primer razstavljamo pastel Švedinja Vere Simonič Blumenau, ki je v zbirki Pomurskega muzeja Murska Sobota.”

Preverite, če imate doma stare umetnine

“V dneh, ko smo veliko doma, lahko skupaj poiščemo še kakšno od teh umetnin! Vabimo vas, da se ozrete po stenah in predalih svojih domov ter preverite ali se morda pri vas nahaja katero izmed del s I. umetnostne razstave. V pomoč pri prepoznavanju naj vam bo seznam umetnikov in umetnic, ki je na voljo tukaj. Informacije o delih s I. umetnostne razstave v Mariboru so izredno dragocene za raziskovalce naše likovne in razstavne dediščine,” še sporočajo iz UGM Maribor.

Če katero od del prepoznate med domačo zbirko, jim pošljete fotografijo s podatki. Reprodukcijo bodo ob soglasju objavili na zaslonu v razstavišču UGM Kabinet ter na spletni strani razstave. Fotografije jim lahko pošljete na naslov elektronske pošte blagajna@ugm.si, kjer so vam na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.