16:21, čet, 4. Jul

“Ali je oseba, ki podkupuje primerna za nadzornika? Po našem mnenju ni.”





Poročali smo, da je Damijan Škrinjar minuli petek pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo. Na omenjeno temo, smo naslovili vprašanja na vse predstavnike svetniških skupin v mestnem svetu MO Maribor. Spodaj objavljamo odgovore tistih, ki so se odzvali.

LPR: Moral bi imeti dovolj etično moralnih norm in nemudoma odstopiti

Lidija Divjak Mirnik iz Liste za pravičen razvoj MČ in KS pravi, da je vožnja pod vplivom alkohola nedopustna. “Gospod Škrinjar bi moral po našem mnenju takoj odstopiti. Zakaj? Ker je odstopil tudi g. Šketa, ki je napihal dosti manj, ni povzročil prometne nesreče in ni nikogar poskušal podkupiti. Torej g. Škrinjar bi moral imeti sam dovolj etično moralnih norm in to nemudoma storiti. Ker pa seveda od glavnega operativca v Arsenovičevi komunalni hobotnici tega ne pričakujemo, zahtevamo, da ga nemudoma razreši direktor JHMB Rihter in ga to tudi pozivamo. Postavlja se namreč vprašanje zakaj je g. Škrinjar za župana Arsenoviča tako dragocena/ključna oseba, da je nadzornik kar 3 podjetij, od kod je ta denar prišel, kam ga je nenazadnje nesel in kolikokrat je to že storil? Ali je prijavil KPK, da poseduje toliko gotovine? Ali je oseba, ki podkupuje primerna za nadzornika? Po našem mnenju ni.”

Divjak Mirnikova še zapiše, da če drži to kar pišejo mediji, da je želel podkupiti zdravnika in medicinsko osebje je vprašanje ali je takšen “modus operandi” tudi županstva in to podpirajo? “Zato tudi župana Arsenoviča in podžupana Medveda pozivamo, da naj g. Škrinjarja pozoveta k odstopu.”

Lista Arsenovič za Maribor: Pričakujejo, da bo Škrinjar odstopil ali pa njegovo razrešitev

Aljaž Bratina iz Liste Arsenovič za Maribor: “Za zadevo sem izvedel danes iz medijev. Absolutno obsojam vožnjo pod vplivom alkohola in pričakujem, da bo g. Škrinjar odstopil ali pa njegovo razrešitev.”

SD Maribor: Poizkus podkupovanja zaposlenih v javnem zdravstvu je nezaslišan

Damjan Cvetko v imenu SD Maribor pa za naš medij pojasni: “Vsak izmed nas bi naj ravnal odgovorno in v primeru, da to ni, bi moral prevzeti odgovornost in sprejeti posledice. Brezpogojno. In naj na tem mestu poudarim hvaležnost, da se ni zgodilo kaj hujšega in upam, da vsi udeleženi v prometni nesreči dobro okrevajo. V kolikor se gre za funkcionarje in vplivne osebe, katere zastopajo interes MOM velja to še toliko bolj. Samo dejanje vožnje pod vplivom alkohola in povzročene prometne nesreče je že dovolj neodgovorno. A sledi poizkus podkupovanja zaposlenih v javnem zdravstvu, kar je nezaslišano. Takšno početje kaže predvsem izgubo nekega moralnega kompasa ravno na področju, kjer bi naj g. Škrinjar deloval. Sprašujem se, v kolikor je to res, ali je sploh zmožen še naprej opravljati svojo funkcijo ob tolikšni izgubi obraza.”

Cvetko še navede: “Ali bo župan in/ali nadzorniki JHMB ukrepal ali ne je prepuščeno njim. Z odločitvijo in prevzemanjem odgovornosti ob odločitvi bodo morali naprej korakat sami in pred občani in občankami to tudi zagovarjati. Vsekakor bi osebno dobro premislil kako ukrepati v dobro mesta in javnih podjetij.”

Ostali predstavniki strank v mestnem svetu MO Maribor na naša vprašanja niso odgovorili. Smo pa prošnjo za pojasnila naslovili tudi na Damijana Škrinjarja, odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.