00:38, čet, 25. Apr

Ali v slovenski avtopralnici izkoriščajo indijske delavce?





Na portalu MMC poročajo o primeru ljubljanske avtopralnice, kjer naj bi izkoriščali indijske delavce.

Zapisali so, da se iz te avtopralnice vrstijo pričevanja o izkoriščanju in nasilju nad delavci iz Indije. Ti naj bi delali celo 62 ur na teden, pobrali naj bi jim potne liste po tem, ko so prišli v Slovenijo. Doživeli naj bi tudi grožnje, verbalno nasilje, delati bi morali tako podnevi kot ponoči, vdirali naj bi jim v spalne prostore. Za TV Slovenija je indijski delavec povedal, da so mu vzeli potni list in ga zadržali. Na portalu so zapisali, da so delavci bivali v prostorih delodajalca, kamor je vdiral vodja in jih priganjal k delu. Hoteli so pobegniti, a naj bi bili pri tem deležni groženj. Podjetje je obiskal inšpektor za delo, Delavec je za TV Slovenijo povedal, da naj bi jim za tisti dan vrnili potne liste, potem pa jih zahtevali nazaj.  Poklicali so policijo, nekaj delavcev je nato pobegnilo neznano kam in se skrilo.

Lastnik avtopralnice zavrača očitke

Lastnik avtopralnice je za TV Slovenijo zanikal vse očitke, pred kamero ga niso uspeli dobiti. Dejal pa jim je, da z vsemi delavci ravnajo dobro in da upoštevajo zakonska določila. Tako tudi z indijskimi delavci. Novinarsko ekipo je peljal do hiše, kjer so tuji delavci nastanjeni. Lastnik je za medij dejal, da gre najverjetneje za poskus skupinskega izsiljevanja tujih delavcev in da so njegovo podjetje izkoristili za nadaljevanje poti na sever Evrope.

Na portalu so še zapisali, da se s podjetjem ukvarjajo Finančna uprava, inšpektorat za delo in policija. Postopki pa še niso končani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.