03:18, pet, 29. Mar

Alma Mater Europaea z mednarodno konferenco do rešitev za izzive šolanja na daljavo in digitalne prihodnosti





Alma Mater Europaea ECM organizira mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »Za človeka gre: Digitalna transformacija v znanosti, izobraževanju in umetnosti«. Na dogodku bodo nastopili številni svetovno priznani akademiki in strokovnjaki, med njimi evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel in svetovni znani ekonomist Jeffrey Sachs.

Mednarodna konferenca Alme Mater Europaea ECM iz Maribora bo potekala digitalno med 12. in 19. marcem 2021. V petih dneh konference, namenjene predvsem iskanju rešitev izzivov digitalizacije na področju izobraževanja in izzivov digitalnega sveta prihodnosti, bo sodelovalo več kot 500 udeležencev iz 30 držav.

Nastopila bo tudi evropska komisarka Mariya Gabriel

Prvi dan konference, v petek 12. marca 2021, bo nastopila evropska komisarka Mariya Gabriel, s katero bodo iskali konkretne odgovore glede izzivov šolanja na daljavo in povezovanja izobraževanja in tehnologije za hitrejši izhod iz Covid19 krize. Komisarka Gabriel se zavzema za čim boljše povezovanje med izobraževalnimi institucijami, podjetji in vladami, saj je to povezovanje ključno za iskanje dobrih in delujočih rešitev za izzive sedanjosti in prihodnosti.

Osrednje predavanje bo imel profesor Jeffrey Sachs iz Columbia University, eden ključnih posameznikov pri nastajanju slovenskega tolarja. Na okrogli mizi ob 30. obletnici monetarne suverenosti Slovenije bodo sodelovali dr. France Arhar, dr. Boris Pleskovič in dr. Laurence Hewick.

Glavni govorec predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti

Glavni govorec konference bo prof. dr. Klaus Mainzer, predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Salzburga in profesor na Tehniški univerzi v Münchnu.
Alma Mater Europaea je vodilna slovenska visokošolska ustanova na področju digitalizacije in e-izobraževanja. Prva v Sloveniji je začela snemati in prenašati predavanja že leta 2012.

Med govorci konference so številna zveneča imena:

Prof. dr. Felix Unger, predstojnik Klinike za kardiokirurgijo v Salzburgu, častni predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti v Salzburgu,
Dr. Igor Cesarec, predsednik Društva v tujini izobraženih Slovencev VTIS, Citibank New York,
Prof. dr. Emma Stokes, predsednica Svetovne zveze fizioterapevtov,
Prof. dr. Peter Lichtenberg, podpredsednik Ameriškega gerontološkega društva in profesor na Wayne State University.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.