04:27, ned, 28. Jul

Alma Mater Europea v novih prostorih





Mariborski zasebni visokošolski zavod Alma Mater Europea – Evropsko središče Maribor se je pred novim študijskim letom preselil v nove prostore na Slovenski ulici. Kot je ob današnjem odprtju na novinarski konferenci povedal predsednik zavoda Ludvik Toplak, bodo ob tem še naprej študijske programe izvajali tudi v Murski Soboti.

alma mater europaea

“Novi sodobni in študentom prilagojeni prostori že čakajo na bodoče fizioterapevte, zdravstvene delavce, socialne gerontologe, menedžerje, arhiviste in od letos dalje tudi plesalce,” je dejal Toplak, ki je danes skupaj s Felixom Ungerjem, sicer predsednikom Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Salzburga in predsednikom Alme Mater Europaea študentom podelil diplome, magisterije in doktorate.

Kot je pojasnil Toplak, je na njihov zavod vpisanih več kot tisoč študentov, oktobra pa se jim bo pridružila nova generacija, kar pomeni več kot 200 novih študentov. Številka sicer še ni dokončna, saj tretji vpisni rok na fakulteto poteče 15. oktobra.

V prihajajočem študijskem letu bo fakulteta izvajala več študijskih programov prve, druge in tretje bolonjske stopnje. Študentom ponujajo študij menedžmenta, evropske poslovne študije, zdravstveno nego, fizioterapijo, socialno gerontologijo, arhivistiko, zdravstvene vede, po novem bo pri njih še akademija za ples.

“Ponašamo se z izjemno visoko stopnjo zaposljivosti naših diplomantov, ki dobivajo službo ne le v Sloveniji, ampak tudi v tujini,” je povedal Toplak in dodal, da največje zanimanje še vedno beležijo za študij fizioterapije.

alma mater europaea

Po njegovih besedah razpolagajo z več kot 100 učnimi bazami po Sloveniji, pa tudi sicer se želijo pri študijskem procesu zgledovati po vzoru najboljših tujih univerz. Vsa predavanja snemajo, kar prinaša številne prednosti, predvsem pa dvigne kakovost predavanj, saj se profesorji bolje pripravijo in delijo s študenti najnovejša dognanja s tujine, ker vedo, da bodo snemani, študenti pa posledično osvojijo tudi več znanja, pravi Toplak.

Posneta predavanja so nato dostopna na spletu in po njihovih podatkih si posamezen študent določeno predavanje ogleda v povprečju trikrat. Na magistrskem študiju evropskega poslovnega študija vsak študent prejme nov tablični računalnik z vsemi gradivi, učbeniki in programsko opremo, ki ga opremi z znanji in veščinami, ki jih iščejo bodoči delodajalci.

V zadnjih treh študijskih letih je na Almi Mater diplomiralo okoli 270 študentov, sicer pa gre za mednarodno fakulteto pod pokroviteljstvom Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Salzburga, ki združuje 1500 vrhunskih znanstvenikov, 29 med njimi je nobelovcev, še poudarjajo.

alma mater europaea

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.