06:19, sob, 6. Jul

Ambulanta v Malečniku bo kot kaže še nekaj časa prazna in brez zdravnika





Mestna občina Maribor je sprožila postopek odvzema koncesije Medicinskemu centru Julius, d. o. o, za ambulanto v Malečniku, so za naš medij potrdili na Mestni občini Maribor.

“O nadaljevanju postopkov bo več znano po pravnomočnosti sklepa o odpovedi koncesijske pogodbe,” še dodajo za Lokalec.si. Nov razpis za podelitev koncesije bo najverjetneje objavljen ob koncu poletja.

ZD Maribor ne bo prevzel ambulante 

Zdravstvenemu domu Maribor je bila ponovno ponujena možnost prevzema ambulante. Če ZD dr. Adolfa Drolca Maribor ne bo uspel zagotoviti izvajanja tega programa, bo ponovno objavljen razpis. Kot kaže bo prišlo do novega razpisa, saj Zdravstveni doma Adolfa Drolca Maribor, nima namena prevzeti ambulante, kot na naša vprašanja skopo odgovorijo: “Trenutno nimamo v planu prevzema ambulante Malečnik, saj nimamo specialista družinske medicine, ki bi ambulanto prevzel/vodil.”

Pacientom, ki  so ostali brez zdravnice, na voljo ambulanta za neopredeljene 

Na Mestni občini Maribor nam še zagotovijo, da se trudijo zagotoviti ustrezno zdravstveno oskrbo za krajane in krajanke Malečnika, a dodajajo: “Pacientom, ki so ostali brez zdravnika se zagotavlja zdravstvena obravnava v ambulanti za neopredeljene.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.