23:54, čet, 28. Mar

Andrej Tumpej je novi direktor Dravskih elektrarn Maribor





Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je seji v torek, 12. septembra,  za direktorja Dravskih elektrarn Maribor (DEM) imenovalo dosedanjega tehničnega direktorja družbe Andreja Tumpeja. Položaj bo prevzel s 30. septembrom, imenovan pa je bil za mandatno obdobje štirih let. Na položaju bo zamenjal Viljema Pozeba, ki je družbo vodil zadnjih osem let.

Andrej Tumpej, novi dir. DEM; vir: YouTube
Andrej Tumpej, novi dir. DEM; vir: YouTube

Tumpej je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, v DEM pa je zaposlen že 26 let, so sporočili iz družbe. Novoimenovani direktor je doslej opravljal funkcije na tehničnem področju, marca 2009 pa je za obdobje šestih mesecev prevzel tudi mesto direktorja podjetja.

Poslovodstvo HSE, ki mu je na osnovi predhodnega soglasja nadzornega sveta holdinga zaupalo štiriletni mandat, je prepričal s strokovno pripravljenim in predstavljenim programom razvoja družbe, predvsem pa z jasno vizijo in strategijo njenega vodenja, so še zapisali v dravskih elektrarnah.

Tumpej je ob imenovanju pojasnil, da skupaj s sodelavci vedno išče nove rešitve za vse izzive, ki jih pred nas postavljajo proizvodne enote. “Vse omenjeno, z dodatnimi organizacijskimi in tehničnimi izzivi, bo tudi rdeča nit naslednjih štirih let, s ključnim ciljem, da Dravske elektrarne Maribor tudi v prihodnje ostanejo eden najpomembnejših proizvajalcev električne energije v Sloveniji in vitalen del skupine HSE,” so novega direktorja povzeli v družbi.

Pozebu, ki je družbo vodil zadnjih osem let, sicer mandat izteče 29. septembra. V HSE pa so nedavno povedali, da zagovarjajo politiko razvoja in zaupanja v lastne kadre, zato so h kandidaturi povabili notranje kandidate.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.