17:13, čet, 28. Mar

ANKETA: Če bi bile lokalne volitve jutri, koga bi volili v Mariboru?





Spet smo zbrali potencialne kandidate in imena, ki se jih omenja kot možne kandidate na lokalnih volitvah v Mariboru. Komu od spodaj naštetih bi vi namenili svoj glas, če bi bile volitve danes?

Novo ime na seznamu potencialnih kandidatov za mariborske lokalne volitve je Stipe Jerič,  ki je direktor Mariboxa, piarovec pri NK Maribor in nekdanji  direktor medijske hiše RTS. Izvedeli smo, da naj bi resno razmišljal o kandidaturi za župana MO Maribor.

Stipe Jerič

Rok Snežič je mariborski podjetnik in davčni svetovalec.  V volilno bitko naj bi se aktivno podal  septembra, ko naj bi tudi predstavil svoj program.

Rok Snežič

Saša Arsenovič je aktualni mariborski župan, edini od vseh kandidatov na levi strani, ki je že z gotovostjo potrdil, da bo kandidiral.  Njegov prihodnji mandat bi lahko rešilo to, da preostali kandidati na levi strani ne bi kandidirali.

Saša Arsenovič

Lidija Divjak Mirnik je nekdanja poslanka Državnega zbora Republike Slovenije, ki je rezultat prejšnje ankete na našem portalu, na kateri se je uvrstila na tretje mesto, komentirala kot odlično bronasto medaljo.

Lidija Divjak Mirnik

Bor Greiner je urednik na Radiu City. Zaupal nam je, da se še ni dokončno odločil za kandidaturo, a da vse bolj razmišlja o tem.

Bor Greiner

Dejan Kaloh, ki je zdaj poslanec v Državnem zboru, vse bolj se ga omenja kot kandidata desno usmerjenih strank za mariborskega župana.

Dejan Kaloh

Vladimir Rukavina, ki je direktor Narodnega doma Maribor in za katerega se vse bolj govori, da ima resne namene za kandidaturo, ima svoje poglede na razvoj MO Maribor.

 

Vladimir Rukavina

 

Marko Slavič, direktor Doma Danice Vogrinec, pa je omenil, da Maribor potrebuje spremembe in da bo pokazal čas, če je potrebno, da prav on kandidira.

 

Marko Slavič

 

Prejšnjič je bil na seznamu potencialnih kandidatov na našem vprašalniku tudi Željko Vogrin, član Državnega sveta Republike Slovenije. Tokrat ga ni, saj je prejšnjič dobil najmanjše število glasov. V tokratni anketi smo ga nadomestili z novim potencialnim kandidatom, ki se ga vse bolj omenja, to je Stipe Jerič.

Oddajte svoj glas:

Če bi bile lokalne volitve danes, koga bi volili v Mariboru?

  • Marko Slavič (18%, 259 Votes)
  • Bor Greiner (17%, 247 Votes)
  • Lidija Divjak Mirnik (16%, 229 Votes)
  • Saša Arsenovič (13%, 178 Votes)
  • Rok Snežič (11%, 162 Votes)
  • Dejan Kaloh (9%, 126 Votes)
  • Vladimir Rukavina (8%, 113 Votes)
  • Stipe Jerič (7%, 102 Votes)

Glasovi: 1.416

Loading ... Loading ...

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.