13:52, pet, 29. Mar

ANKETA: Kangler naredil največ za Mariborčane





V teh dneh smo vas vprašali, kdo od bivših županov je naredil največ za Mariborčane.  Kar 55 % sodelujočih v anketi meni, da je to bil Franc Kangler, na drugo mesto s samo 19 % ste uvrstili Sašo Arsenoviča, tretje mesto pa je z 11 % zasedel Alojz Križman, katerega mandat je najdlje časovno oddaljen od županov, ki smo jih vključili v anketo.

Kangler znan po operativni izvedbi projektov

Da se je Kangler uvrstil na prvo mesto med župani, ki so naredili največ za Mariborčane, niti ni presenetljivo, v njegovem mandatu je bilo možno opaziti velike spremembe v Mariboru v vseh mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, tako v centru kot tudi na periferiji. Njegovi najbolj znani realizirani projekti so bili izgradnja zavetišča za živali, Lutkovno gledališče Maribor, Trg Leona Štuklja, Dom upokojencev Dom pod gorco, obnova Ljudskega vrta, prenova Pohorske vzpenjače, obnova Vetrinjskega dvorca, izgradnja hostla Pekarna, številna krožišča in lokalne ceste …

Očitno so sodelujoči v anketi že pozabili na postavitev radarjev, ki so Kanglerja odnesli z županskega prestola. Prav tako je bil zaznamovan mandat Franca Kanglerja s številnimi ovadbami, a na sodišču je bil na koncu v vseh primerih oproščen oziroma so zaradi nepravilno pridobljenih dokazih ovadbe padle. Sicer pa so si ga ljudje lahko zapomnili kot ljudskega župana, že njegova  kampanja je slonela na vsem znanim sončnicah. Bil je dostopen, velikokrat viden na prireditvah, tudi na Martinovanjih, ki jih je med svojim mandatom povzdignil in praznovanje tega praznika približal občanom.

Arsenoviču Mariborčani očitajo aroganco in projekte ob njegovih nepremičninah

Ne glede na velike spodrsljaje ekipe Arsenoviča, predvsem v zadnjem letu, je ta pristal na drugem mestu ankete. Kot kaže, so Mariborčani v njegovem mandatu prepoznali tudi številne pozitivne projekte. Najbolj odmevni so vsekakor obnova Ljudskega vrta, kopališča Pristan, Mestnega parka, Glavnega trga, mosta na Mariborski otok, Dvorane Tabor, pričetka gradnje knjižnice na Rotovžu in mostu oz. brvi čez Dravo, ustanovitve Javnega holdinga Maribor, nakup gostilne Pri treh ribnikih, izgradnja pasjega parka in veliko otroških igrišč ter številne prenove cest v centru mesta …

Žal pa tudi pri Arsenoviču ne gre brez afer. Tako po ponovni obnovi Pristana pod okriljem Arsenoviča ta spet toči. Most čez Mariborski otok je bil popolnoma neprimerno obnovljen, tako so morale ograjo držati vezice, tla pa so bila tako neizravnana, da se je moralo na most celo položiti tepih, da ga inšpektor ni zaprl. Javnega holdinga Maribor, ki bi moral biti glavni dosežek v Arsenovičevem mandatu, pa občani Maribora ne vidijo kot boljši servis. Občane namreč predvsem zanimajo čim nižji zneski na položnicah. Vsekakor pa so Mariborčani lahko opazili prenovo cest v centru mesta ter obnovo Glavnega trga in začetek zgradnje Mariborske knjižnice na Rotovžu. Največ časa pa je Arsenovič vsekakor namenil sprejetju OPN, ta se namreč ni spremenil že 20 let. Ker se mandat izteka in se Arsenoviču mudi, so se v OPN-ju pojavili tudi projekti, s katerimi se javnost ni strinjala, kot na primer stolpnica v mestni četrti Koroška vrata, izgradnja naselja v Bresternici … Ali bo Arsenoviču kljub vsem težavam uspel velik met in bo na zadnji seji mestnega sveta svojega mandata spravil OPN naprej, pa bomo še videli. Vsekakor pa Arsenoviču pri priljubljenosti ne pomaga njegova aktivnost “mestnega redarja”, ko obračunava na cesti z uporabniki električnih skirojev, motoristi in otroci, ki razmetavajo z žogicami pred teniškim igriščem.

Križman pred Sovičem, najmanj pa so si občani zapomnili Fištravca

Veliko presenečenje je tretje mesto v anketi, ki ga je zasedel Alojz Križman, saj je njegov županski mandat najbolj oddaljen, a očitno njegovega dela in projektov občani niso pozabili. Da je Sovič na četrtem mestu, je bilo za pričakovati. Projekti Andreja Fištravca pa so ostali v mislih Mariborčanov najmanj v spominu, ne glede na to, da so od njegovega mandata le štiri  leta in je bil boter številnih projektov, ki jih je Arsenovič v svojem mandatu zaključil: Skate park, obnova Glavnega trga, Ljudskega vrta itd.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.