23:01, čet, 25. Apr

ANKETA: Le 28 odstotkov podpore Arsenovičevi kandidaturi





Trenutni mariborski župan, je najavil vnovično kandidaturo na lokalnih volitvah. Glede na to, da je najavil, da bo na volitvah preveril podporo ljudstva, smo le-to preverili tudi mi v anketi na portalu lokalec.si

Vzorec je tvorilo 551 glasujočih, od tega jih 28 odstotkov oz. 157 izrazilo podporo vnovični kandidaturi za župana Saši Arsenoviču.

63 odstotkov, oz. 345 sodelujočih v anketi pa je odgovorilo, da vnovične kandidature ne podpira. 9 odstotkom glasujočih (49), pa je izrazilo mnenje, da jim je vseeno.

Anketo smo delili tudi na družbenem omrežju Facebook, kjer so komentatorji oddali več kot 150 komentarjev. Tako je ena komentatorka zapisala, da “še tega mandata ne bi smel dokončati,” nekaj jih je kratko in jedrnato zapisali “da”, en komentator pa je pikro dodal: “Ne. Nikoli več župan našega Maribora.”

Javnomnenjsko anketo z vprašanjem “Ali podpirate vnovično kandidaturo mariborskega župana Saše Arsenoviča?”, smo na lokalec.si objavili, 19. maja, anketiranje je potekalo izključno preko spletnega medija lokalec.si, kjer lahko vsak glasuje le enkrat.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.