12:05, pet, 29. Mar

ANKETA: Se vam zdi smiselna vrnitev otrok v vrtce in šole skupaj z do sedaj določenimi navodili?





Se vam zdi smiselna vrnitev otrok v vrtce in šole skupaj z do sedaj določenimi navodili?

Loading ... Loading ...

Druge novice

Comments

  • Pia kerin

    12 maja, 2020

    Zaradi zdavja mojih otrok,in spoh ukrepov ki niso zame sprijemlivi.

    Replay
  • Katja Vnuk

    12 maja, 2020

    Nažalost s takimi ukrepi se ne strinja..otroci komaj čakajo da vidijo prijatle da se skup igrajo, vriskajo ,skacejo, se smejijo…
    Pri takih ukrepih naj razlozi clovek otroku da tega nesme? Kako? Samo zmedeš ji…

    Replay
  • Anita Petek

    12 maja, 2020

    Ne. Zakaj bi za en mesec hodili v šolo in povečali možnost okužb. Če so do zdaj delali od doma, bi še zdaj dokončali tako.

    Replay
  • Martina

    12 maja, 2020

    Če sem morala dva meseca nadomeščat učitelje,še jih bom sedaj te 4 tedne in naj zaključujo. Ne bom enega otroka vozila v šola,dva pa imela doma. Trenutno zaradi zdr. zapletov skrbim za starša,ki sta stara nad 70 let in ne bom rezkirala zdravja.Jaz osebno ne verjamem v politične bolezni ampak če je ta virus tako nevaren…bo otrok doma.

    Replay
  • Natalija

    12 maja, 2020

    Otroci naj bodo doma.V šolo naj gredo skupaj vsi ko bo čas.Kje je logika ministrici,da bodo mali otroci vsak zase in se ne bodo družili?
    Totalno zgrešeno razmišljanje zrele učene ženske.Upam vsaj da je sama mama in ima otroka v prvi triadi! Drugače mi je popolnoma jasno zakaj je brezčutna in tišči malčke nazaj v šolo. Sram jo naj bo.

    Replay
  • Mony

    12 maja, 2020

    Raje imam otroka doma in se igra z sestro/bratcem, kot pa sama s seboj v vrtcu 2m vstran od vsakega otroka. Naj gredo vsi v vrtec ali noben!!

    Replay
  • Neda Guzelj

    12 maja, 2020

    Nazaj v šole in vrtce vsi otroci. Osnovna navodila naj bodo: umivanje rok,razkuževanje,brez objemov, sicer pa normalno življenje kot pred pandemijo- igranje,ustvarjanje,učenje!

    Ob tem še….kdo pozna koga,ki je bil žrtev le Covid-19 ???

    Replay
  • Irena

    12 maja, 2020

    Trenutna vrnitev otrok v vrtce in otrok 1. triletja v šole, se mi trenutno ne zdi smiselna in tudi s stališča psihološkega zdravja otrok neprimerna. Pogoji, ki bi jih morali v šoli upoštevati, so neživljenjski in za majhne otroke težko izvedljivi. Primer, če samo otroci grejo na sprehod. Predstavljamo si kolono 15 – ih otrok. Sedaj se ne bodo držali v paru. Eden za drugim bodo hodili (1,5 m razdalje). Ja, učitelji bodo imeli pouk zunaj! Super, ampak toliko klopi na prostem in učilnic na prostem pa šole res nimajo. Če se bodo otroci posedli v travo (seveda s priporočeno razdaljo) in jim bo učiteljica brala pravljico, je tudi ne bodo ne vem kako dobro slišali. Ponavadi sedijo lepo tesno, v polkrogu okrog učiteljice. Aja, pa katere igre se lahko igrajo? Igrala bodo verjetno morali izključiti. Mogoče je priljubljena igra nogomet še najboljša, ker brcajo žogo z nogo. Pri igri Med dvema ognjema gre žoga večkrat čez roke vseh 15 – ih otrok. Iskanje predmeta? Ne tudi ne. Ampak učitelji so domiselni, se bodo že znašli. Potem pa je tu malica, kosilo. Kaj bi jim bilo najbolje ponuditi, da bo varno?Menim, da če razmere še niso dovolj varne, če je potrebno še upoštevati take ukrepe, potem dajmo še malo potrpeti. Ne vem, zakaj bi zdaj zadnji mesec silili z glavo skozi zid in preizkušali kaj se bo izcimilo iz tega. Da bi pridobili otroci zaradi teh zadnjih tednov v šoli več znanja, tega sigurno ne bo. Za varstvo otrok verjamem, da se lahko najdejo druge rešitve. Ko bodo prišli otroci iz šole domov, bodo zlahka prenesli okužbo na družinske člane. Poleg tega so zdaj bili eni kar nekaj časa odrezani od dedkov, babic. Sedaj pa bodi šli v šolo, se tam družili, čeprav se ne bi smeli. Ker bodo starši v službi, bodo po otroke prišli stari starši, ker drugače spet ne gre in spet smo tu. Če se virus spet razširi, smo na istem kot prej. Marsikdo pa že komaj čaka prave, mirne, sproščene počitnice, pa četudi to ne bo ob morju ali v kakšnih oddaljenih sanjskih krajih.

    Replay
  • ines weingerl

    13 maja, 2020

    Nesmiselno početje,glede na to da so to najmlajši in se nikoli ne ve kakšne bodo posledice.

    Replay
  • Mateja Stare

    13 maja, 2020

    Takole majhne trpinčit in jih locevat od vrtnikov,ma saj niso resni.Saj nic vec ne smejo.Unicili jim bodo otrostvo.

    Replay
  • Tina Erjavičnik

    13 maja, 2020

    Navodila so nehumana in neizvedljiva. Mučenje za otroke, da se pod takimi pogoji vrnejo v šolo.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.