18:44, čet, 28. Mar

Anketa: Slovenski del Dravske kolesarske poti je dolg 145 km





Slovenski del Dravske kolesarske poti poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah in v manjši meri po urejenih kolesarskih poteh in stezah. Pot, ki vstopi v Slovenijo na Viču pri Dravogradu in seže do hrvaške meje v občini Središče ob Dravi je dolga 145 kilometrov.

Naše bralke in bralci so v anketi na vprašanje “Kako dolga je Dravska kolesarska pot v Sloveniji?” v večini pravilno odgovorili, 145 kilometrov.

anketa dravska pot

Reka Drava je najbolj vodna reka v Sloveniji in je zaradi čudovite pokrajine zelo zanimiva za razvoj kolesarskega turizma.

Kolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) in je v celoti dolga približno 710 km. Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärnten), Sloveniji in na koncu Hrvaški (kjer pot še ni v celoti urejena in označena).

Vir: Drava Bike
Vir: Drava Bike

Prvih 70 kilometrov kolesarske poti od izvira Drave je zelo zanimivih, saj se večino časa peljemo po klancu navzdol. Zelo velik odsek kolesarske poti teče po avstrijski Koroški ter pri Viču vstopi v Slovenijo in svojo pot po Sloveniji nadaljuje od Dravograda preko Radelj ob Dravi, Maribora in Ptuja vse do Ormoža in Središča ob Dravi, kjer po svojih 145 km vstopi na Hrvaško. Reka in kolesarska pot svojo pot nadaljujeta v smeri Varaždina, kjer se po 63 km pri kraju Legrad reka Mura (prav tako poznana zaradi kolesarske poti – Murska kolesarska pot) izliva v reko Dravo, ta pa se nato v bližini Osijeka izliva v reko Donavo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.