01:06, pet, 26. Apr

Anže Krevh postal absolutni svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko





Na svetovnem prvenstvu igranja na diatonično harmoniko v avstrijskem Sankt Peter- Freiensteinu je prepričljivo zmagal Anže Krevh iz Josipdola  in postal absolutni svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko. Danaja Grebenc iz Dravograda pa je postala mladinska svetovna prvakinja.

Anže Krevh je tako premagal prav vse v razredu svetovni prvak. Odlično pa so se uvrstili tudi drugi Slovenci v tej kategoriji, saj so dosegli mesta od tretjega do šestega. Marko Gostenčnik je bil tretji, Jaka Plevnik četrti, Jernej Zupan peti in Jan Novak šesti. Danaja Grebenc je postala mladinska svetovna prvakinja. Še deset slovenskih mladincev in mladink pa se je uvrstilo do 20. mesta.

Odličen uspeh Anžeta Krevha, postal je absolutni svetovni prvak v igranju diatonične harmonike. Vir: Facebook profil Anže Krevh
Odličen uspeh Anžeta Krevha, postal je absolutni svetovni prvak v igranju diatonične harmonike. Vir: Facebook profil Anže Krevh

Novi absolutni svetovni prvak Anže Krevh je povedal, da so ob tako izrednem uspehu njegovi občutki zagotovo fenomenalni. Harmoniko sicer igra že 13 let, od ranega otroštva. Tekmuje pa devet let. “Sem pa leta 2015 postal absolutni državni prvak, naslednje leto absolutni evropski prvak, leta 2017 pa mladinski svetovni prvak,” je nizal svoje uspehe Krevh. Istega leta je prišel tudi med top 10 igralcev na instrumente s tipkami. Njegova pot pa se še vedno vzpenja.

Tekmovanje je potekalo od 30. maja do 2. junija, in sicer v dveh kategorijah. Tako v mladinski kot tudi v razredu svetovnih prvakov. Tekmovalci so bili iz več držav: Slovenije, Avstrije, Madžarske, Norveške, Češke, Italije, Nemčije, Slovaške in Ukrajine. Organizatorka tekmovanja je bila Avstrijska harmonikarska zveza, kot partner pa tudi Zveza diatonične harmonike Slovenija. Skupaj so tudi pripravili razpisne pogoje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.