01:28, sre, 11. Sep

Apel Gašperlinove potrošnikom, naj ob vstopu v trgovino ali gostilno takoj pokažejo potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT





Martina Gašperlin, v. d. glavnega tržnega inšpektorja Tržnega inšpektorata RS, je izpostavila, da so vse svoje razpoložljive vire usmerili v pregled stanja na terenu in da je to njihova absolutna prioriteta.

Poudarila je, da so na terenu vse dni, tudi ob vikendih, v večernih in popoldanskih urah, ter da bodo tako tudi nadaljevali.

Prejšnje dni so izdali 220 opozoril, v zadnjih dveh tednih so tudi naložili odpravo nepravilnosti. Večina subjektov se je tega držala, je dejala Gašperlinova, “ker pa vemo, da se lahko to dnevno spreminja, se pravi, da lahko en dan pregledujejo PCT, naslednji dan pa že ne več, bomo nadaljevali z nadzori”. Izrekla je tudi apel potrošnikom in uporabnikom storitev: “Ko pridete v neko trgovino ali gostilno, pokažite PCT, preden vstopite, kajti tudi zavezancem je težko, ker morajo pregledovati dokazila. Razumem, da so kdaj v stiski, tako da bodimo kot državljani tako razumni in pomagajmo pri temu.”

Martina Gašperlin

Poudarila je, da so v prejšnjih tednih njeni inšpektorji predvsem opozarjali, zdaj pa so že izdajali tudi globe. Izpostavila je tudi informacijo, da je ena od ljubljanskih inšpektoric zaprla trgovino v ljubljanskem BTC-ju z ustno odločbo. Ponovno je prosila, naj državljani spoštujejo odloke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.