15:42, pet, 29. Mar

Arsenovič: Vsi zaposleni upravne enote Maribor bodo najverjetneje že drugo leto preseljeni v prostore nekdanje Probanke





Župan MO Maribor Saša Arsenovič je na začetku današnje seje povedal nekaj spodbudnih informacij, vezanih na dogajanja v Mariboru: “Menjalna pogodba za Areno je usklajena, parcelacija cest je v teku, vse gre v smeri, kot smo si zastavili, pa še kaj boljše bo. Otvoritev Pristana bo kmalu.”

Po osmih letih bodo tako odprli Pristan in kot kaže, bo otvoritev v prvi polovici Februarja. Po končani menjavi stavbnega pohištva in energetski sanaciji, je načrtov še bistveno več.

“OFEM – največji športni dogodek v Sloveniji verjetno, organizacija gre dobro naprej, dobili smo pozitivno mnenje s strani predsednika Evropskega olimpijskega komiteja.”

Sicer se v Mariboru zaključujejo tudi nekatera druga obnovitvena dela na Vojašniškem trgu, kjer so že vidne ulične svetilke, ki zvečer osvetlijo trg, in bližnjih ulicah, kjer uradno odprtje napovedujejo za mesec marec, v kolikor bo koronavirus to dopuščal.

Kmalu se bo začela tudi prenova Rotovškega centra: “Dela so v pripravi, vse je zarisano, usklajeno, mislim, da tudi relativno mirno s gospodarskimi subjekti in prebivalci tam.”

V prostorih nekdanje Probanke dovolj prostora za selitev vseh

“Tista dolgoletna prizadevanja za to, da bi se hiša Mestne občine Maribor sprostila Upravne enote in bi se to ločilo na dva centra, enega občinskega in enega državnega, so blizu tega. Kot veste, je vlada sprejela sklep in je Ministrstvo za javno upravo prevzelo od DUTB objekt, ki mu pravimo Probanka. In tam je dovolj prostora za selitev vseh, ki so trenutno zaposleni na občini. Tega je 1200 neto pisarniških uporabnih površin, torej celotno prvo nadstropje, polovica drugega, pa še nekaj malega in enako je z zaposlenimi na Partizanski, ki ga poznamo bolj kot objekt za gradbena dovoljenja, ki je tudi v občinski lasti. To so vse stvari, za katere občina MOM ne dobiva najemnine, država pa ima svoje dejavnosti tudi razkropljene ,” je povedal v nadaljevanju in dodal, da gredo v dobro smer, da bi se to lahko zgodilo prihodnje leto.

“Oživili bomo Trga Leona Štuklja in ulico škofa Maksimilijana Držečnika, ki je sedaj prazna, ker bo tu ustvarjena frekvenca ljudi, ki bodo hodili po svojih opravkih na državno ali lokalno upravo. Velik korak za razvoj mesta.”

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.