00:23, tor, 30. Jul

Arso izdal rumen alarm, ponekod že na delu gasilci





Agencija RS za okolje sporoča, da bo danes popoldne sončno in vetrovno. Jutri se bo čez dan v notranjosti Slovenije oblačnost povečala, veter bo oslabel.
Popoldne bo precej jasno, predvsem v južni in vzhodni Sloveniji pa bo občasno nekaj oblačnosti. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem večinoma zmerna burja. Temperature bodo od 11 do 14, na Primorskem do 17 °C. Zarade močnega vetra velja rumeno opozorilo Agencije RS za okolje.

Jutri bo na Primorskem povečini sončno, drugod bo čez dan spet več spremenljive oblačnosti. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ob morju ter v Posočju pa popoldne veter zahodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, v nekaterih alpskih dolinah okoli -4, na Primorskem od 2 do 7, najvišje dnevne od 11 do 14, na Primorskem do 17 °C.

Močan veter marsikje po Sloveniji povzroča težave. V Ljubljani je odtrgal pano površine 2 x 8 metrov (gasilci GB Ljubljana so ga uspešno pritrdili z žico), na Hotemežu (občina Radeče) pa je zaradi močnega vetra na cesto padlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Radeče, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Obeti

V torek bo pretežno oblačno. Dopoldne bo občasno deževalo predvsem v vzhodnih krajih, popoldne se bo pas dežja pomikal proti Primorski, kjer bo prehodno rahlo deževalo v noči na sredo. Na Primorskem bo pihal jugozahodnik, v noči na sredo pa bo spet zapihala burja.

V sredo se bo delno razjasnilo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.