12:44, sob, 20. Apr

Arso naznanil postopek za okoljevarstveno dovoljenje Messerju v Rušah





Agencija za okolje (Arso) je objavila javno naznanilo o začetku postopka za dodelitev okoljevarstvenega dovoljenja Messerju, proizvajalcu tehničnih plinov s sedežem v Rušah. Vpogled v dokumentacijo bo mogoč od jutri, 15. januarja, do 14. februarja v prostorih Upravne enote Ruše. Messer je podal vlogo za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja (OVD) za obrat v Rušah lanskega 1. marca. Ruški Messer je del istoimenske nemške skupine.

Zainteresirana javnost lahko mnenje in pripombe posreduje pisno na naslov agencije ali po elektronski pošti. Na Arsu so pojasnili, da gre pri ruškem obratu za obrat, ki je uvrščen med manjša tveganja za okolje, ter da so zanj februarja lani izdelali zasnovo zmanjšanja tveganja za okolje. Na podlagi te je podjetje nato marca vložilo vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja.

Ruše
Ruše

V Rušah podjetje sicer skladišči in pretaka globoko ohlajene utekočinjene pline iz zraka ter polni in skladišči jeklenke s tehničnimi plini in njihovimi mešanicami ter skladišči jeklenke z drugimi plini. Pri zasnovi zmanjšanja tveganja za okolje pa so vključili tudi skladiščenje in pretakanje ter polnjenje jeklenk z utekočinjenim naftnim plinom. Za to so sicer že lani prejeli gradbeno dovoljenje.

Messer je leta 2018 ustvaril dobrih 23 milijonov evrov prihodkov, zaposlenih ima približno 100 zaposlenih, na slovenskem trgu ima približno 45-odstoten tržni delež. Obrat ima tudi v Črnučah, v Škofji Loki pa kisikarno.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.