03:20, tor, 17. Sep

ARSO: Rdeče opozorilo, pričakujejo izredne meteorološke in hidrološke razmere v Sloveniji





Zaradi močnih padavin in vetra, ki sta napovedana za petek, je Agencija za okolje za večji del države izdala rdeče vremensko opozorilo.

Geološki zavod Slovenije pa opozarja, da obstaja povečana nevarnost za nastanek novih zemeljskih plazov in reaktivacijo tistih, ki so se sprožili ob zadnji ujmi.

Agencija RS za okolje (Arso) je zato za petek za večji del države izdala rdeče vremensko opozorilo. Rdeče opozorilo zaradi padavin velja za severovzhodni, severozahodni in jugozahodni del države, rdeče opozorilo zaradi vetra pa le za severozahod in jugozahod. Za preostali del države velja oranžno opozorilo.

V gozd se ne odpravljajte 

Pred nami je burno vremensko dogajanje. V noči na petek in v petek dopoldne bodo Slovenijo zajele obilne padavine s krajevno močnimi nalivi. Zapihal bo močan jugozahodni veter. Gregor Danec iz Zavoda za gozdove: “Danes zvečer naj obiskovalci ne hodijo v gozdove, delavci v gozdovih naj jutri tam ne delajo” Srečko Šestan pa pravi, da je zaradi napovedanega vremenskega dogajanja v pripravi odredba za dvig pripravljenosti celotnega sistema.

Podrobnosti o predvidenih izrednih meteoroloških in hidroloških razmerah, močnem vetru in poplavah morja ter verjetnih posledicah bodo predstavili na novinarski konferenci Agencije za okolje. O tem, kaj lahko pričakujemo v prihodnjih dneh bodo govorili Branko Gregorčič in Andrej Golob iz Agencije za okolje, Miloš Bavec iz Geološkega zavoda, poveljnik Uprave za zaščito in reševanje, Srečko Šestan, Neža Kodre iz Direkcije za vode ter Gregor Danev iz Zavoda za gozdove. Neposredni prenos tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.