18:25, sob, 6. Jul

Avstrijska družba v hoški obrtni coni slovesno odprla nov logistični center





 V obrtni coni v Hočah je zaživel nov logistični center, neposredna tuja naložba, ki jo je razvila avstrijska družba GoAsset Development. V petek, 11. novembra 2022, so vrata logističnega centra odprli za obiskovalce in del prostorov predali novemu najemniku – Pošti Slovenije.

Logistični center Hoče-Maribor je bil zgrajen v letu 2022 in je namenjen logistični dejavnosti. Obsega območje v velikosti 5 hektarjev, poslovnim strankam pa ponuja preko 30.000 m2 skladiščnih površin najvišjega razreda.

S kakovostno konstrukcijo omogoča popolno prilagodljivost zahtevam posameznih strank in ponuja možnosti za izvajanje različnih vrst logistične dejavnosti. V prvi tretjini logističnega centra poslovni partnerji že opravljajo svojo dejavnost, del prostorov pa bo sedaj prevzela družba Pošta Slovenije.

Pošta Slovenije bo logistični center uporabljala za predelavo in distribucijo vseh večjih kosovnih pošiljk, ki jih ni možno usmerjati na paketnih usmerjevalnikih.

» Pridobitev prostorov je v skladu z našimi načrti konsolidacije obstoječih prostorov pretočnih skladišč Pošte Slovenije ter odvisnih družb Intereurope in PS Logistike. Cilj je vzpostavitev skupne logistične mreže na ravni celotne Skupine Pošta Slovenije in povečanje skladiščnih kapacitet zaradi rasti distribucije večjih kosovnih pošiljk,« je pojasnil Klemen Bončina, direktor Tehnologije, mreže in logistike v Pošti Slovenije.

Ob dnevu odprtih vrat v Logističnem Centru Hoče-Maribor je vodja naložb v Sloveniji v podjetju GoAsset Michal Bubán poudaril, da imajo podjetja v novem logističnem centru neposreden dostop do najpomembnejših industrijskih središč v srednji in jugovzhodni Evropi, kar dela lokacijo še posebej privlačno za morebitne širitve in druge poslovne partnerje. » Slovenija ima v Mariboru odličen položaj na križišču koridorjev, prav nobenega razloga ni, da se ne bi na področju logističnih in drugih povezanih storitev razvijala še naprej. Pri tovrstnem razvoju Slovenije sodelujemo že sedaj in naložbe bomo razvijali tudi v prihodnje,« pravi Bubán.

Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Hoče-Slivnica dr. Marko Soršak, ki je izpostavil pomen nove tuje investicije v območju, še posebej takšne, ki omogoča razvoj in širitev dejavnosti drugih podjetij.

»V občini Hoče-Slivnica se trudimo, da bi bili privlačni za nove investicije in razvijamo infrastrukturo v industrijskih conah. Za to namenjamo sredstva iz občinskega proračuna, uspešni pa smo tudi na različnih razpisih. Ravno v industrijski coni, kjer stoji novi logistični center, bomo s sredstvi iz razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za podporo inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture zgradili novo cesto. Država bo za novo cesto namenila 1,3 milijone evrov, zgradili jo bomo prihodnje leto.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.