04:17, pet, 19. Apr

Barviti kesoni za prijaznejši Maribor





Podjetje Snaga v sodelovanju z Rotary Klubom Maribor-Park že tretje leto zapored ob svetovnem dnevu zemlje pripravlja zaključek projekta Barviti kesoni za prijaznejši Maribor, v katerem mariborski osnovnošolci s svojimi poljubnimi, a pretežno naravovarstvenimi motivi barvajo posode za ostale mešane komunalne odpadke in jih tako naredijo okolju in očesu prijaznejše. Letos so v projektu sodelovale štiri mariborske osnovne šole, ki so skupaj pobarvale 15 velikih 1.100-litrskih in 10 majhnih 240-litrskih posod.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Zaključna prireditev projekta bo potekala v torek, 22. aprila, od 9. ure naprej, na Trgu svobode Maribor. Letos so se priključili projektu Zveze prijateljev mladine Zaploskajmo zemlji, ki prav tako poteka ob svetovnem dnevu zemlje, ki ga obeležujemo prav na ta dan. Skupaj pripravljajo pester program, učenke in učenci osnovnih šol Franceta Prešerna, Maksa Durjave, Janka Padežnika in Angela Besednjaka pa se bodo s svojim kulturnim programom predstavile med 11. in 12. uro. Predstavniki Rotary Kluba Maribor-Park se bodo sodelujočim šolam, učencem in mentorjem zahvalili za sodelovanje, Snaga pa bo med njih razdelila zanimive knjige Zemlja ima srce in poučne ekološke igre Odpad zaklad, skozi katere se bodo učili odgovornega ravnanja z odpadki.

Snaga bo v prihodnjih tednih vse pobarvane posode namestila na različnih lokacijah po Mariboru in tako bo kreativno delo otrok zares poskrbelo za prijaznejši videz našega mesta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.