06:38, ned, 28. Jul

Baumax prodal trgovini v Celju in Mariboru





Avstrijski trgovec s tehničnim blagom Baumax je prodal trgovini v Mariboru in Celju, je razvidno iz objave na njihovi spletni strani. Kot so navedli, so obe lokaciji prodali strateškemu vlagatelju, in sicer verigi prodajaln za domače mojstre. Medtem ko v Baumaxu kupca ne imenujejo, gre neuradno za nemški Obi.

foto: STA
foto: STA

Baumaxova prodajna centra v Celju in Mariboru bosta sicer odprta do konca oktobra.

Baumax se bo tako povsem umaknil iz Slovenije. V Ljubljani je trgovino zaprl že decembra 2013, od konca maja pa je zaprta tudi lokacija v Kranju. V Baumaxu so danes povedali, da so nepremičnino v Kranju predali lastniku.

V družbi so še navedli, da so dobro rešitev našli tudi v Avstriji in na Slovaškem. Strateški vlagatelj bo poleg slovenskih trgovin prevzel še 49 od skupaj 65 trgovin v Avstriji in vseh 14 podružnic na Slovaškem.

Na Češkem bo strateški vlagatelj deloval s štirimi od 24 obstoječih trgovin Baumax. Posel je sicer sklenjen pod odložnim pogojem, saj ga mora pred odobriti varuh konkurence.

Baumax je sicer zapustil tudi že turški, bolgarski, madžarski, romunski in hrvaški trg, je pred dnevi pisal časnik Večer.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.