20:16, čet, 28. Mar

Bernard Majhenič demantiral izjave Ranka Šmigoca





Po večkrat omenjeni podražitvi vožnje z gondolo se je na izjave direktorja Marproma Ranka Šmigoca, odzval nekdanji direktor Bernard Majhenič.

Direktor Marproma Ranko Šmigoc je za Večer spregovoril o cenah za vožnjo z gondolo, v časniku navajajo, da je mariborska občina samo v zadnjih sedmih letih za subvencioniranje pohorske odštela okrog tri milijone evrov. Če preračunamo, da je zadnjih sedem let Marprom letno dobival 331 tisoč evrov, smo na številki 2 milijona in 300 tisoč, in ne na treh milijonih, kot navzgor zaokroži Šmigoc.

Kdo ima pravilne informacije in podatke? 

Tudi za leto 2022 je bila v proračunu MOM predvidena subvencija v višini 330.794 evrov, toda zaradi povišanih stroškov bi pri obstoječih cenah vozovnic morala znašati kar 892.133 evrov, še pišejo v Večeru. “Cene vozovnic se enkrat bodo zvišale, saj to narekuje ekonomika, zato je zdaj res priložnost za ugoden nakup vozovnic,” je za časnik povedal Šmigoc.

Bernard Majhenič, pa nam zaupa, da se trenutni direktor Marproma, Ranko Šimogoc moti, namreč zatrdi nam, da gondola ni subvencionirana zadnjih sedem let, temveč od dneva ko stoji. ŠC Pohorje je po njegovih podatkih letno dobival 475 tisoč evrov, vse do stečaja 2014. Potem ko je konec meseca novembra 2014 upravljanje prevzel Marprom, pa je za subvencijo letno namenjenih 331 tisoč evrov, kar je manj kot je pred dobival Športni center, pa tudi vozovnice so se takrat pocenile, poudari nam, da je tako pravzaprav MO Maribor 2015 znižala cene in subvencijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.