19:20, tor, 23. Apr

Bi morali necepljeni plačati v primeru hospitalizacije?





Bojana Beović je po poročanju zurnal24.si dejala, da bi v Sloveniji potrebovali družbeni dogovor.

“Nekateri ljudje smo se cepili in odgovorno pristopili k obvladovanju epidemije, z nekim sicer res zelo majhnim tveganjem, potem so pa tu drugi ljudje, ki profitirajo od tega, da smo mi cepljeni. Tukaj je treba stvari postavit na tehtnico in participacija, recimo za hospitalizacijo necepljenega, ki potrebuje zdravljenje v bolnišnici, mislim, da bi bila pravična odločitev,” je dejala.

Potrebujemo družbeni dogovor”

Težavo vidi tudi v precepljenosti v zdravstvu, poroča zurnal24.si v nadaljevanju: “Potrebujemo družbeni dogovor. Nekateri ljudje smo se cepili in odgovorno pristopili k obvladovanju epidemije, z nekim sicer res zelo majhnim tveganjem, potem so pa tu drugi ljudje, ki profitirajo od tega, da smo mi cepljeni. Tukaj je treba stvari postavit na tehtnico in participacija, recimo za hospitalizacijo necepljenega, ki potrebuje zdravljenje v bolnišnici, mislim, da bi bila pravična odločitev.”

Težavo vidi tudi v precepljenosti v zdravstvu, poroča zurnal24.si.  “Manj izobraženi kadri v zdravstvu so manj precepljeni, a bi lahko imeli težave s pomanjkanjem kadra, če bi uvedli pogoj PC,” je priznala. Trenutno je stanje v Sloveniji po njeni oceni stabilno, “na način pogostega testiranja ljudi, ki se ne želijo cepiti”.

“Če bi dali še spodbudo, solidarnostni prispevek, v primeru, da taka oseba zboli, bi bile stvari najbrž uravnotežene,” je dejala.

Opozorila je na število hospitalizacij, ki so pri nas občutno višje kot v državah, kjer so bolje precepljeni. Uvedba testiranja za vse, tako cepljene kot necepljene, se Beovićevi ne zdi smiselna. “Zdaj ne moremo več pričakovati, da bi s cepljenjem epidemijo ustavili.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.