23:28, čet, 18. Apr

Bitko z boleznijo izgubila dolgoletna predsednica Zveze Sonček





V neizenačenem boju z boleznijo je izgubila bitko Zora Tomič, častna članica Zveze Sonček in njena dolgoletna predsednica v obdobju, ko je naša organizacija uspešno uveljavljala svojo prepoznavnost v slovenski družbi in se pospešeno razvijala kot vse bolj pomembna izvajalka socialno-varstvenih programov in storitev.

Vir: pixabay.com

Z njeno izjemno energijo, trdno voljo, pronicljivostjo ter neomajnostjo pri doseganju strateških ciljev, ki si jih je zastavila, je Zveza Sonček postala ena najbolj prepoznavnih nevladnih organizacij v Sloveniji, zapišejo v Zvezi Sonček.

Hvaležno se je bodo spominjali

Sonček – Zvezo društev za cerebralno paralizo Slovenije je vodila v obdobju od 1987 do 2001, bila je ustanoviteljica in prva predsednica Socialne zbornice Slovenije (SZS) v letih 1993 – 2002), predsednica Društva UNICEF.

Za dolgoletne zasluge na področju socialnega in invalidskega varstva ter za prispevek v dobro invalidom Slovenije, posebej tistim s cerebralno paralizo, je 1998 prejela Častni znak svobode Republike Slovenije. Bila je tudi častna članica Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, SZS, članica Projektnega sveta Zveze delovnih invalidov Slovenije »Občine po meri invalidov«. Vse te funkcije in poslanstva so sledila njeni aktivni dobi, ko je opravljala številne odgovorne naloge tako na republiški kot zvezni ravni bivše Jugoslavije.

Iskalka novih sistemskih rešitev

Sodelavci Zveze Sonček in člani društev za cerebralno paralizo se je bodo hvaležno spominjali kot neutrudne borke za pravice raznolikih ranljivih skupin, pogumne iskalke novih sistemskih rešitev, z jasno vizijo kaj je še treba in je tudi mogoče uresničiti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.