06:09, pet, 19. Apr

Bivši predsednik republike Borut Pahor bo v Celovcu prejel Kugyevo nagrado





Bivši predsednik republike Borut Pahor bo v ponedeljek, 15. maja 2023, na posebni slovesnosti v Evropski hiši v Celovcu prejel Kugyevo nagrado.

Upravni odbor Skupnosti koroških Slovencev in Slovenk je 1. marca 2023 na svoji seji soglasno odločil, da bivšemu predsedniku republike Borutu Pahorju podeli letošnjo Kugyjevo nagrado v zahvalo in kot priznanje za njegovo delo, prizadevanje in zgodovinske korake, ki jih je storil v prid uspešnemu razvoju slovenske narodne skupnosti kot tudi sožitju na Koroškem ter za vse zasluge pri krepitvi skupnega slovenskega kulturnega, čezmejnega in alpsko-jadranskega prostora v skupni Evropi.

Priznanje Kugyjeva nagrada bo SKS letos podelil že 16-tič; namenjeno je ‘odličnim osebnostim, ki doprinašajo bistven delež pri uresničevanju kulturnega, vzgojnega, političnega, gospodarskega, športnega in splošno-človeškega zbliževanja narodov sosedov na Koroškem in v celotni alpsko-jadranski regiji’.

Pred večerno slovesnostjo se bo bivši predsednik republike sestal s županom občine Sele, Heribertom Kulmeschom in predsednikom SKS, Bernardom Sadovnikom, položil venec k spominskemu obeležju »Stara selska cerkev« in se srečal z deželnim glavarjem dr. Petrom Kaiserjem na kosilu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.