01:27, pet, 29. Mar

Bliža se rok za dokončanje Pristana, pa bo izvajalcu uspelo?





Celovita energetska sanacija starega dela kopališča in ureditev prezračevanja srednjega bazena morata biti končani do 30. novembra, zato je bil danes na MO Maribor sestanek z izvajalci in projektanti.

Ker se bliža 30. november, rok za dokončanje dveh pomembnih investicij v starem delu Kopališča Pristan – celovite energetske sanacije in ureditve prezračevanja z ureditvijo garderob, sanitarij in vhodne avle pri srednjem bazenu –, se je včeraj na Mestni občini Maribor (MOM) sestalo vodstvo občine kot naročnika investicij, občinske projektne pisarne, ki vodi investicijo, ter predstavniki projektantov, izvajalcev in nadzora. Naredili so presek stanja, predvsem pa govorili o korakih in ukrepih, ki so potrebni, da bosta investiciji končani v pogodbenem roku.

Projekt ne teče dovolj hitro

Projekta namreč ne potekata s takšno dinamiko kot bi naročnik želel oziroma ki ne bi zbujala dvoma o tem, da bodo dela končana v naslednjih osmih dneh. Pogodbeni rok je bil sicer v obeh investicijah že podaljšan; rok za ureditev prezračevanja, ki ga izvaja Energo projekt, d. o. o., je bil prestavljen dvakrat, enkrat pa tudi za energetsko sanacijo – izvajalec je Senmed, d. o. o. Župan MOM Saša Arsenovič je oba izvajalca opozoril, da ostaja pogodbeni rok v obeh investicijah nespremenjen, zato naj podvojijo napore, da bosta investiciji do 30. novembra zaključeni. Pogodbena vrednost energetske sanacije je 693.779 evrov (+ DDV), prezračevanja in ureditve prostorov pa 936.673 evrov (+ DDV).

Iskanje izgovorov?

Direktorja izvajalskih podjetij, ki investiciji izvajata s podizvajalci, kot ključni dejavnik za zaplete in zamude navajata nekatere prilagoditve (predvsem v projektu ureditve prezračevanja) ter dolge dobavne dobe in višje stroške materialov kot posledice zaostrenih razmer na svetovnih trgih. Spomnimo, da je bilo uporabno dovoljenje po končani rekonstrukciji srednjega bazena v Kopališču Pristan pridobljeno, vendar bazen ne more sprejeti kopalcev, dokler nista zaključeni tudi investiciji, ki sta v teku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.