16:39, čet, 25. Apr

Bo epidemije res konec šele čez 16 let?





V nedavni anketi smo spraševali, kdaj se bo končala epidemija covida-19 po mnenju naših bralcev. Na anketo je odgovorilo 394 bralcev, med raznoliki odgovori pa se je večina odločila za „nikoli“. Zanimiv pa je bil odgovor enega od komentatorjev na Facebooku, ki je zapisal, da bo konec epidemije novembra 2037, maske pa naj bi po njegovem nosili do februarja 2051.

Res je, da se na tako vprašanje težko odgovori, saj vpogleda v prihodnost nima nihče, pa vendar se je med različnimi odgovori kar 39 odstotkov sodelujočih odločilo, da se epidemija ne bo nikoli končala. Na drugem mestu je s 74 glasovi, kar je 19 odstotkov od vseh, da bo epidemije konec naslednje leto. 65 sodelujočih ali 16 odstotkov pa se je odločilo, da nihče ne more predvideti konca epidemije.

Rezultati ankete: Kdaj, mislite, se bo končala epidemija covida-19?

Optimistični odgovori, da bi bilo epidemije konec letos

Za bolj optimistične odgovore se je odločilo 44 sodelujočih ali 11 odstotkov, ki je kliknilo na odgovor „enkrat pozimi 2021-2022“. Precej manj, le 22 sodelujočih, kar je 6 odstotkov od vseh, pa je za to, da bo epidemije konec letošnje poletje.

Da bo konec jeseni, ne verjame skoraj nihče

Da bi lahko bilo konec epidemije že maja 2021, torej letos, pa meni 16 sodelujočih, kar predstavlja štiri odstotke. Vseeno je 13 sodelujočim oziroma trem odstotkom, da bi bilo epidemije konec letošnjo jesen, pa se je odločilo najmanj sodelujočih, ta odgovor je prejel le osem glasov ali dva odstotka.

Komentar na Facebooku: Do konca novembra 2037, maske pa naj bi nosili do februarja 2051

Komentatorji pod delitvijo ankete na Facebooku pa so ob izbiri odgovorov dodali še svoje mnenje.  Nekateri pravijo, da konca epidemije  covida-19 ne bo, ker bo treba z virusi sobivat, da so virusi bili in bodo.  Drugi omenjajo, da nas še čaka cunami brezposelnosti, revščine in pomanjkanja, ki je neizbežen z lockdowni.

Med komentarji je tudi odgovor “Epidemije se končajo, ko ima dovolj ljudi/živali protitelesa. Takrat virusom/bakterijam ostane premalo možnosti za širitev in se zadeva zaključi. Vedno je bilo tako, tudi sedaj bo.” Pa tudi, da bo epidemije konec, ko bodo padle nekatere svetovne organizacije in da slovenska vlada igra tukaj majhno vlogo.  En od komentatorjev pa se je odločil, da bo konec novembra 2037, maske pa naj bi po njegovem nosili do februarja 2051.

Nekateri komentatorji pa so bili precej jedrnati, zgolj z letnico ali datumom, ali pa so potrdili, da se epidemija ne bo končala.

Konec epidemije covida-19 je res težko predvideti, čeprav nekateri prisegajo na to, da bi se ob spoštovanju preventivnih ukrepov lahko zgodilo prej, kot pa če se ukrepov ne upošteva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.