05:41, čet, 25. Apr

Bo mariborska občina pristopila k reševanju prostorske stiske UKC Maribor in Medicinske fakultete?





Minister za zdravje Janez Poklukar je minule dni obiskal Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru in Univerzitetni klinični center Maribor. Med drugim je povedal, da se tako fakulteta kot UKC srečujeta z infrastrukturno stisko.

Poziv občini, da pristopi k rešitvi

Poklukar je pozval Mestno občino Maribor, da na območju fakultete in UKC Maribor pristopijo z ekipami za ustrezno umeščanje na kampusu kliničnega centra Maribor: “Nekdaj za to rezervirana zemljišča, ta trenutek niso namenjena temu oz. se ne uporabljajo v tej smeri. Zato je prav, da se na področju urbane ureditve, planira zadostne kapacitete za eno najpomembnejših dejavnosti, ki ne more brez ustreznega izobraževanja.”

Na občini čakajo na termin sestanka

Obrnili smo se na mariborsko občino in jih povprašali za odziv. Povedali so nam, da si s prostorskim načrtovanjem želijo odzivati na vse izzve: “Univerza v Mariboru in zdravstvene institucije sta dva izmed pomembnejših segmentov v delovanju mesta. Z UKC Maribor in Univerzo v Mariboru že dolgo iščemo skupno vizijo in pot. Na podlagi pogovora župana MO Maribor in ministra za zdravje usklajujemo termin sestanka, kjer bodo prisotni vsi ključni deležniki.” 

Več informacij tako zaenkrat še ni znanih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.