22:55, čet, 25. Apr

Bo ministrico Vrečko zaradi muzeja osamosvojitve doletela interpelacija?





Odločitev ministrstva za kulturo o združitvi Muzeja slovenskega osamosvojitve in Muzeja za novejšo zgodovino v nov javni zavod še naprej buri duhove. Opozicijska NSi tako ne izključuje vložitve interpelacije zoper ministrico za kulturo Asto Vrečko. Več bodo v stranki na to temo povedali na današnji novinarski konferenci.

NSi je novinarsko konferenco sklicala uro pred današnjo nujno sejo odbora za kulturo, na kateri bodo člani odbora na zahtevo poslanske skupine SDS razpravljali o “likvidaciji Muzeja slovenske osamosvojitve”. O usodi Muzeja slovenske osamosvojitve bosta na novinarski NSi spregovorila poslanec NSi Janez Žakelj ter prvi predsednik slovenske vlade in Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (ZSVO) Alojz Peterle.

Združitvi nasprotujeta opozicijski parlamentarni stranki

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je združitev omenjenih muzejev napovedala konec oktobra. Združitvi nasprotujeta opozicijski parlamentarni stranki SDS in NSi ter ZSVO. Na pomen samostojnega muzeja osamosvojitve je pred dnevi opozoril tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je napovedal, da se želi o tem posvetovati s predsednikom vlade Robertom Golobom.

Muzej slovenske osamosvojitve je vlada ustanovila marca lani.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.