01:17, čet, 25. Apr

Bobnarjeva: Ministrstvo za notranje zadeve pod vodstom nekdanjega ministra Hojsa povzročilo 21 tisoč evrov škode





Notranja ministrica Tatjana Bobnar je po seji vlade dejala, da je ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom nekdanjega ministra Aleša Hojsa povzročilo 21 tisoč evrov škode.

Portal Svet24 je še poročalo, da je ministrstvo za notranje zadeve pod Hojsem načrtovalo izgradnjo predora med državnim zborom in bližnjim podzemnim parkiriščem. Hojsev kabinet naj bi naročil izdelavo projektne dokumentacije, na portalu pišejo, da niti ministrstvo niti policija nista ne lastnika ne upravitelja zemljišča, kar pomeni, da ne moreta vložiti  zahteve za odobritev gradbenega dovoljenja, je dejala Bobnarjeva. Po njenih besedah je ministrstvo obvestilo policijo in tožilstvo o ugotovljenih dejstvih in nepravilnostih.

Portal Necenzurirano je poročalo, da naj bi vlada Janeza Janše želelea zgraditi podzemni predor med zgradbo državnega zbora in podzemno garažo, po katerem bi se lahko poslanci in člani vlade v zaostrenih razmerah lahko umaknili na varno.  Za ta portal je ministrstvo pojasnilo,  da je  ekipa nekdanjega notranjega ministra  vrednost teh gradbenih in obrtniških del  ocenila na 1,2 milijona evrov (brez DDV). Projektno dokumentacijo je po poročanju portala Svet24 pripravljalo projektantsko podjetje IZTR.  To dokumentacijo naj bi še preučevale  strokovne službe ministrstva. Ministrstvo je še odgovorilo portalu, da ne nameravajo narediti predora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.