09:30, pet, 5. Jul

Bobnarjeva ni bila zadovoljna z delom Boštjana Lindava





Nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar ni bila zadovoljna z delom Boštjana Lindava, zato mu ni nameravala podeliti polnega mandata na čelu policije, je pred preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v policijo, izpovedala državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve Tina Heferle.

Heferle je zato presenetil kasnejši preobrat v izjavah Bobnarjeve, da je bil prav Lindav njen glavni kandidat za šefa policije. Heferle je namreč “na lastna ušesa” slišala Bobnarjevo, ko je ta rekla, da Lindava ne bo predlagala v imenovanje za polni mandat, “češ da je bila z njegovim delom nezadovoljna.

Ta preobrat me je malo presenetil, sploh po tistem, ko se se v medijih začeli pojavljati vsi ti očitki,” je odgovorila na vprašanje Vide Čadonič Špelič (NSi) glede morebitnih političnih pritiskov na delo policije.

Kot je pričala, se je s premierjem Robertom Golobom prvič sestala konec maja lani, ko je v prostorih poslanske skupine stranke Gibanja Svoboda prišlo do spoznavnega sestanka med Golobom, takratno kandidatko za notranjo ministrico Tatjano Bobnar in nekaterimi kandidati njene bodoče ekipe. Sestanka se je udeležil tudi Boštjan Lindav, ki ga je Bobnarjeva predstavila kot kandidata za šefa policije, kot potencialnega kandidata za direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) pa je Bobnarjeva omenila Darka Muženiča, je Heferle pričala pred preiskovalno komisijo.

Heferle se ne spomni, da bi na spoznavnem sestanku prišlo do morebitnih pritiskov na delo policije, prav tako se ne spomni, da bi o tovrstnih pritiskih kadarkoli javno potarnala Bobnarjeva. Je pa potrdila, da so na spoznavnem sestanku govorili o kadrovanju na policiji, ob čemer so se Golob, Bobnarjeva in Lindav strinjali, da bo treba v novem mandatu opraviti revizijo morebitnih nezakonitih zaposlitev v policiji.

“S tem so se strinjali vsi in potem je predsednik vlade rekel, kaj pa je s tistim direktorjem tam dol na našem koncu, slišim pripombe nad njim,” je odgovorila na vprašanje Andreja Kosija (SDS), ali držijo navedbe, da je Golob že na prvem sestanku zahteval zamenjavo Evgena Govekarja na Policijski upravi Nova Gorica.

Tatjana Bobnar je med razlogi za svoj odstop z mesta notranje ministrice sicer navedla tudi, da premier Golob ni želel potrditi članov njene ekipe, povrnitev zaupanja pa naj bi pogojeval tudi z odpustitvijo določene osebe. “Ta izjava veliko kroži po medijih, vendar se te izjave ne spomnim oziroma je nikoli nisem slišala,” je med drugim poudarila Heferle.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.