13:58, čet, 25. Apr

Bodo Mariborčani v Celju slavili naslov državnega prvaka?





Iz negativne energije nazaj v pozitivno. Še 4 tekme do konca prvenstva. Po nedeljski regeneraciji sta bila ponedeljkov in torkov trening že namenjena pripravam na naslednji izziv, naslednja postaja Celje. V finišu sezone znova ritem zaporednih tekem, le z enim ciljem, da postanejo državni prvak. Prednost Mariborčanov pred zasledovalci na državni lestvici je še zmeraj visoka in znaša 8 točk. 

Osredotočili smo se na to, kar nas čaka v sredo. Igramo proti izredno dinamičnemu naprotniku, moramo najti pravi odgovor. Zaradi njihovega načina igre nas čaka zahtevna preizkušnja, po drugi strani pa smo v Celju v zadnjem obdobju odigrali res odlične tekme, tako da želimo ponoviti to tradicijo,” ob pripravi moštva na nov izziv pravi trener Darko Milanič.

Glave gor, bili smo že v težjih situacijah in ne glede na boleč poraz ne smemo imeti črnih misli. To je zdaj tista druga plat nogometa, ko imaš možnost takoj na naslednji tekmi novo priložnost, da z zmago zaceliš rane,” poudarja kapetan Marcos Tavares, ki se je tudi v imenu moštva opravičil za predstavo v derbiju, slabšo od pričakovane.

Igrali smo slabo, zelo slabo. Takšna tekma se ne sme zgoditi in to smo priznali. Naredili smo preveč napak, ki so jih gostje izkoristili. Prvi in drugi gol sta prelomila tekmo, a sem bil prepričan, da ni konec in da moramo verjeti v pozitiven razplet. Zgodilo se je toliko preobratov med zadnjimi tekmami v Ligi prvakov in sem mislil, da se lahko tudi v našem primeru. Toda ni se izšlo, žal,” razlaga Tavares.

Krajša analiza, več poudarka na psihološkem dvigu moštva

V taboru vijoličastih je bila analiza prejšnje tekme tokrat krajša, poudarek pa so namenili psihološkemu dvigu moštva.

Verjamem in upam, da bo odziv pravi. Športnikom ni vseeno, ko se zgodi kaj takšnega. Imamo pa možnost, da hitro popravimo situacijo. Pogledali smo, kaj se je dogajalo. Analiza je tokrat drugačna, naredili smo preveč zadev narobe in odmislili soboto. Ne gre drugače v takšnem primeru, takoj smo naredili preklop k naslednji tekmi. Pomembno je ohraniti zbranost in vidim po odzivih na treningih, da bodo fantje v sredo tudi na tekmi pokazali pravi odziv,” tako trener vijoličastih Darko Milanič.

Vir: Facebook NK Maribor
Vir: Facebook NK Maribor

V “finiš” vstopajo s takšno prednostjo, da lahko dočakajo razplet prvenstva že v sredinem večeru proti Celjanom. Če prvi zasledovalci popoldne v Stožicah ne premagajo Domžal, si lahko z zmago v Celju zagotovijo prvo mesto. “Ni treba dolgo čakati na novo priložnost in želimo jo izkoristiti. Gremo naredit v Celje vse, kot se spodobi. Ugibanja, kaj bo v Ljubljani, bodo prisotna, to je športno razmišljanje. Ne moremo reči, da sploh ne bomo spremljali informacij pred našo tekmo, toda nič ne bo vplivalo na našo pripravo. Načrta, kako se lotiti tekme, ne bomo spreminjali ne glede na razplet. Pričakujem, da bomo dobri in da bomo spet v pravi podobi. In da bomo zmagali,” razlaga Milanič

Prednost Mariborčanov je še zmeraj visoka

Štirje krogi so do konca prvenstva, prednost znaša 8 točk. Cilj, osvojitev naslova, ostaja uresničljiv. Kapetanov napovednik kroga št. 33: “Še vedno imamo veliko prednost in možnost, da postanemo prvaki. Za tekmo s Celjem ni treba posegati po dolgih napovedih, vse je jasno. Moramo popraviti vtis po slabem dnevu v derbiju. Ne samo zaradi nas samih, tudi zaradi navijačev, ki so navijali do konca. Pokazali so, da nas vedno podpirajo, zato moramo igrati boljše tudi zaradi Viol, zaradi vseh naših navijačev. Gremo zmagat v Celje!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.