15:44, tor, 21. Mar

Bojana Muršič: “To je zavajanje”

Samo nekaj ur potem, ko smo na našem spletnem portalu Lokalec.si objavili članek Ruški svetniki neprimerno trošijo denar, so se na našem Facebook profilu pojavili komentarji glavne akterke v tej zgodbi. Bojana Muršič, vodja svetniške skupine SD in poslanka Državnega zbora, je spisala dolg komentar, v katerem med drugim pravi, da zavajamo in lažemo.

Cenik podjetja Vini d.o.o., pri katerem so v svetniški skupini naročevali pisarniški in potrošniški material, jasno kaže, da v tej zgodbi ne zavajamo mi. Cenika iz leta 2015 in 2016 jasno razkrivata, da so pod kodami K907 in K911 v ponudbi flis jope in ne pisarniški material.

vini cenik 2015

cenik vini 2016

Da gre za flis jope, kaže tudi naše naročilo. Očitno torej Muršičeva zavaja javnost, saj je v izjavi, ki smo jo posneli že pred časom, pojasnila, da so v svetniški skupini SD naročevali le pisarniški material.

Ker je v njenih obtožbah precej nejasnosti, smo sklenili zgodbo razložiti še enkrat. Na prvo žogo je naročilnica, s katero so v svetniški skupini SD v podjetju Vini d.o.o. naročevali pisarniški in potrošniški material korektna. Ko pa smo zgodbo začeli raziskovati, so se začele stvari same od sebe kristalizirati.

Praksa v občini Ruše je, da svetniške skupine predračune svojih naročil dajo v pregled in odobritev občini, šele nato občina pošlje naročilo izbranemu npr. trgovcu ali podjetju. V tem konkretnem primeru je občina dobila predračun s strani svetniške skupine SD z vključenim vezenjem logotipa SD na desno srčno stran, čekar pa pravilnik o porabi proračunskih sredstev svetniških skupin ne dopušča. Naročilnico so v podjetje Vini d.o.o. poslali brez vezenja.

Če pogledamo predračun dovolj natančno, lahko vidimo, da se količina vezenja sklada s količino t.i. pisarniškega in potrošniškega materiala pod kodama K907 in K911.

dobavnica vezenje

Od kdaj se da vesti tudi na kemične svinčnike ali pisarniške mape? Vsaj tako bi lahko sklepali iz zapisa, da gre za pisarniški in potrošniški material. Zadevo smo nato preverili tudi sami. Naročili smo artikle z istimi šiframi in dobili rdečo žensko flis jopo in rdečo moško flis jopo.

naročeni flisi

Če bi torej sledili zapisom Bojane Mušič, ki na Facebooku opozarja, da zavajamo in lažemo, bi v našem naročilu moralo pisati popolnoma enako. Tudi mi bi potemtakem morali dobiti pisarniški material oziroma kemične svinčnike.

muršič fb

Zadevo bodo bolj podrobno preverili tudi na občini Ruše. Direktorica občinske uprave Karin Jurše pravi, da so predračun res dobili z vključenim vezenjem, na kar so opozorili in naročilo poslali podjetju brez vezenja. „Potem, ko ste nas pozvali k izjavi, smo na spletni strani podjetja Vini d.o.o. tudi sami preverili kaj prodajajo pod kodami, ki so bile zapisane na naročilu,“ pravi Juršetova. Ugotovitve so bile enake našim, torej da v podjetju Vini d.o.o. pod temi kodami prodajajo flis jope.

K dodatni in natančni pojasnitvi kaj so naročevali, smo ponovno pozvali tudi Bojano Muršič, vendar se na vabilo ni odzvala.

Še več podrobnosti pa v današnjem Občinskem informatorju ob 18.30 na BKTV.

Druge novice

Comments

 • Tone

  21 marca, 2016

  E Bojana, ljudje niso nori.

  Replay
 • Hofman.P.

  21 marca, 2016

  Laž ima kratke noge in ko mački stopiš na rep, sta samo dva pregovora, ki veljata v tem primeru. Ga. Bojana, včasih je bolje priznati, kot napadati nekoga, ki opravlja svoje delo.

  Replay
 • Sabina Rener

  21 marca, 2016

  Dragi Rušani, naša podpredsednica DZ je pametna ženska in iznajdljiva. Da vidimo, če je zvita kot presta, ker tukaj pa ga je hudo mimo vžgala.

  Replay
 • franc

  21 marca, 2016

  Kaj pa zdaj ga. Mursic?

  Replay
 • Jon

  22 marca, 2016

  Več kot bo tako pogumnih novinarjev, kot ste Vi, prej bo Slovenija rešena te krize. Hvala!

  Replay
 • Toti

  22 marca, 2016

  Meni osebno je večji greh odziv go. Bojane na zadevo, kakor pa da so zlorabljali občinski denar. Vztrajno zanikanje nepravilnosti in laganje v nedogled mi povesta veliko o go. Bojani. Kako naj še verjamem njenim argumentom okoli proračuna občine, če pa ne vem ali morda ščiti le svoje osebne interese oziroma interese centrale.

  Replay
 • Alenka

  22 marca, 2016

  Nevem kako lahko napiše, da želi dobro občankam in občanom,vse počne dobro le svojemu žepu, nam občanom, pa prazni žepe..že kot direktorica občine si je lahko to dovolila..tako, da stara navada železna srajica..

  Replay
 • sašo

  24 marca, 2016

  Na svojem facebook profilu ima slike velike škatle in v njej male škatle s kemičnimi svinčniki. Velika škatla je 3/4 prazna?
  Kemični svinčniki in 500 kos in tampon tisk 500 kos greta skupaj,kaj pa pozicija 1 in 2 ki sta zapolnili preostanek škatle?

  Replay
 • Pingback:Afera flisi: Potrjeno – Muršičeva zavajala! | Lokalec.si

 • Pingback:Afera flisi: Občina Ruše nadaljuje kazenski pregon Muršičeve | Lokalec.si

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *