14:12, sob, 27. Jul

Boleč poraz NK Maribora





Nogometaši Maribora so v tretjem krogu lige prvakov na Stamford Bridgeu izgubili proti londonskemu Chelseaju z 0:6 (0:3). Ekipi se bosta v četrtem krogu pomerili še enkrat, tekma v Ljudskem vrtu bo 5. novembra.

* Stamford Bridge, gledalcev: 41.126, sodniki: Makkelie, Langkamp in Diks (vsi Nizozemska).
* Strelci: 1:0 Remy (13.), 2:0 Drogba (23., 11-m), 3:0 Terry (31.), 4:0 Viler (54., avtogol), 5:0 Hazard (77.), 6:0 Hazard (90.).
* Chelsea: Čech, Ivanović, Zouma, Terry, Filipe Luis, Matić, Fabregas (od 60. Ake), Willian, Oscar (od 73. Solanke), Hazard, Remy (od 16. Drogba).
* Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler (od 57. Vršič), Bohar, Mertelj, Filipović, Mejač, Ibraimi (od 68. Zahović), Tavares (od 72. Mendy).
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeč karton: /.

Vodilna ekipa skupine G Chelsea je dvome o zmagovalcu rešila že v prvih tridesetih minutah tekme. Odsotnost prvega napadalca modrih Diega Coste se varovancem Joseja Mourinha ni poznala, Mariborčanom pa ni pomagalo niti nekaj več kot 1500 gledalcev na Stamford Bridgeu. Kljub borbeni igri z obilico smole, so morali Štajerci po remijih proti Schalkeju in Sportingu gostiteljem tokrat priznati veliko premoč.

Vijoličasti so se sicer na začetku tekme hitro otresli pritiska domačih in že v šesti minuti tudi prvič zapretili. Damijan Bohar je na predložek Mitje Vilerja z glavo streljal preko gola Petra Čecha. V deveti minuti je s precejšnje razdalje poskusil Aleš Mertelj, a je žoga znova letela previsoko. Minuto kasneje je z roba kazenskega prostora poskusil Oscar, a meril premalo natančno. V 12. minuti je bil nevaren Loic Remy, a streljal prešibko, Jasmin Handanović je poskus ustavil brez večjih težav. A minuto kasneje je bil Remy uspešen. Preigral je dva mariborska branilca, Mitja Viler pa je skočil v napačno stran in Remy je žogo poslal v desni mariborski kot. Francoz se je ob tem tudi nekoliko poškodoval, tako da ga je tri minute zatem na igrišču zamenjal Didier Drogba. V enem redkih mariborskih poskusov v prvem delu tekme je Agim Ibraimi v 14. minuti dobro ogrel roke domačega vratarja.

Zatem je sledil razpad mariborske igre. Najprej je Aleš Mertelj v 22. minuti v kazenskem prostoru igral z roko, Drogba je bil zanesljiv z 11 metrov. V 27. minuti je spet od daleč poskusil Ibraimi, a meril naravnost v roke Petra Čecha. V 29. minuti je bilo spet razburljivo pred vrati Maribora, a je gostujoča obramba tokrat dobro posredovala. Po kotu Maribora je sledil hiter protinapad domačih v 31. minuti, ko je kapetan John Terry po predložku Cesca Fabregasa zadel že za 3:0. V 40. minuti je znova sledilo angleško obleganje mariborskih vrat, a je se je Handanović dvakrat izkazal.

V drugem polčasu je domači strateg Jose Mourinho vzdrževal izid, saj zaradi poškodb v moštvu ni hitro posegel po menjavah. Sicer so domači zapretili že v 48. minuti, a je Handanović znova dobro posredoval. V 54. minuti so gostitelji povedli že s 4:0. Eden Hazard je sprejel žogo tik pred mariborskimi vrati, poskusil s strelom, a pri tem zadel Vilerja, ki je žogo nesrečno preusmeril v lasten gol.

V 64. minuti je Nemanja Matić v kazenskem prostoru napravil prekršek nad Ibraimijem, ki pa je bil z bele točke premalo natančen, zadel je zgolj vratnico. V 75. minuti je Willian z močnim strelom z 22 metrov v prečko dodobra zamajal mariborska vrata. Dve minuti kasneje je Marko Šuler Branislava Ivanovića ustavljal s prekrškom, na žalost v kazenskem prostoru, z bele točke je bil za že 5:0 uspešen Hazard. Domači niso popuščali, a tudi Mariborčani se niso sprijaznili z visokim porazom, a je poskus Petra Stojanovića Čech v 86. minuti dobro predvidel. Ko se je že zdelo, da bo ostalo pri tem izidu, je Hazard z odličnim samostojnim preigravanjem v zadnji minuti tekme zadel še za končnih 6:0.

nk maribor

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.