08:32, čet, 25. Apr

“Bomži” v Ukrajini





Včeraj se je na velikem platnu v Domu kulture v Rušah zavrtel dokumentarni film Bomži – cestni otroci v Makajevki, katerega avtor je sociolog Andrej Naterer. Idejo in pobudo za predstavitev le tega v Rušah pa so podali člani Kluba študentov Ruš, Selnice in Lovrenca.

Dokumentarni film, ki prikazuje cestne otroke, ki že vrsto let živijo na cesti v ukrajinskem mestu Makejevka ter se vsakodnevno spopadajo usodo krutega življenja na cesti. Film prikazuje med drugim tudi ključne točke otrok na cesti, njihovo življenje v podzemnih rovih in cestno ekonomijo, predstavili pa so tudi zgodovinsko in socialno ozadje problema cestnih otrok v regiji.

Vso cestno dogajanja otrok prikazuje tudi intravenozno uživanje Baltuške – narkotika, ki ga otroci na cesti sami pripravljajo in ima izjemno močan vpliv tako na življenje na cesti kot tudi na iztek njihovih cestnih “karier.”

bomži 2

Avtor filma, Andrej Naterer se v filmu ukvarja z vprašanjem kako naprej? V filmu nadzorno opiše zaključke predstavljenih življenjskih poti in in predstavi samorefleksijo otrok, ki so večino svojega življenja preživeli na cesti in za razliko od svojih vrstnikov ostali živi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.