13:11, sob, 20. Apr

Boste zavihali rokave in pomagali očistiti grad Borl?





Društvo za oživitev gradu Borl organizira jubilejno 15. čistilno akcijo grad Borl 2021, ki bo v soboto, 19. junija 2021, na gradu Borl s pričetkom ob 8. uri.

Udeleženci čistilne akcije gradu Borl leta 2019. Vir: Društvo za oživljanje gradu Borl

Ministrstvo za kulturo odobrilo čistilno akcijo

Za izvedbo čistilne akcije grad Borl so pridobili soglasje lastnika Ministrstva za kulturo, ki pozdravlja prizadevanja krajanov v okolici gradu Borl. Čistilna akcija mora biti izvedena tudi skladno s kulturno-varstvenimi pogoji Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki jih bomo v celoti upoštevali, so zapisali pri društvu.

Prostovoljci bodo dobili potrdila o udeležbi

Čistilna akcija bo potekala skladno z Zakonom o prostovoljstvu, kar pomeni, da bo vsak udeleženec prejel potrdilo o udeležbi na prostovoljski akciji. S tem si lahko udeleženec pridobi status delovne aktivne osebe in možnost uveljavitve višje denarne socialne pomoči. Dijaki in študenti pa lahko omenjeno potrdilo uveljavljajo kot dokazilo o prostovoljnih izbirnih vsebinah. Delovna akcija je organizirana tako, da si vsak udeleženec lahko sam izbere dela, ki bo jih opravljal skladno s programom izvedbe čistilne akcije. Vsak prostovoljec mora poskrbeti za osebna zaščitna sredstva ter orodja, s katerimi bo izvajal dela. Organizator akcije bo poskrbel za potrošni material (laks, goriva) in malico. Akcija bo organizirana z upoštevanjem takrat veljavnih navodil NIJZ.

Prijave na čistilno akcijo so obvezne

Prijave na čistilno akcijo so obvezne na elektronski naslov grad.borl@gmail.com ali tel. številko 02 795 32 00. Poleg prijave naj prostovoljci še javijo, s katerim orodjem (kosilnice, grablje, vile, škarje, škropilnice, samokolnice ipd.) bodo lahko pomagali. Vsi, ki bi želeli donirati in pomagati s prispevki za izvedbo čistilne akcije, lahko to storije v materialni ali finančni obliki z nakazilom na TRR: 10100-0039240957 s pripisom za čistilno akcijo. Društvo prosi tudi donatorje, da svojo donacijo najavijo na elektronski naslov ali telefonsko številko.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.