12:36, čet, 18. Apr

Boštjan Tancer nam je uradno potrdil odstop: “Gre za čisto osebne poslovne odločitve”





Po naših neuradnih informacijah, naj bi včeraj, 11. januarja, Boštjan Tancer, direktor družbe Šport Maribor, ožji županovi ekipi sporočil, da ne želi več opravljati direktorske funkcije v družbi Šport Maribor.

Poklicali smo ga in vprašali, če to drži, pa nam je krajšem telefonskem pogovoru danes zjutraj rekel le: “Ne bi v tem trenutku tega komentiral. Pustimo času čas.”

Na mestu direktorja je sicer nastopil lani, natančneje 22. marca 2022,  nadzorni svet, ga je imenoval za direktorja družbe za mandatno obdobje petih let. Kot kaže pa ne bo funkcije opravljal niti leto dni. S svojim delom naj bi končal marca 2023.

Želel si je napredka

Ko je nastopil s funkcijo je imel smele vizije, kako izboljšati samo poslovanje družbe Šport Maribor ter tudi pogoje za športnike. V času njegovega direktovanja se je med drugim odprla tudi prenovljena Dvorana Tabor. Po nekaterih neuradnih informacijah, si je želel še več kot to, a zaradi vpliva politike na delovanje družbe, se bo, kot kaže, tudi umaknil. Kot je sam dejal, pa pušča času čas.

Po objavi članka, nas je Boštjan Tancer še enkrat poklical, kjer je potrdil odstop, ter ovrgel vse indice, da gre za politično vmešavanje: “Prišel sem do neke osebne odločitve, da podam odstopno izjavo, ni pa to povezano v nobenem delu s politični pritiski. Gre izključno za en kup izzivov v privatnem sektorju v domačih podjetjih, ki so se v zadnjem času tako razvila, da sem se odločil, da bom tam nadaljeval svojo poslovno kariero.”

“V zelo korektnem duhu verjamem, da se bomo razšli z lastniki ter da bodo oni našli rešitev za naprej. Tukaj ne gre za nobene politične vplive, ampak za čisto osebne poslovne odločitve,” še enkrat doda Tancer. Včeraj je odgovornim že najavil, da bo odstopno izjavo podal, danes jo bo tudi uradno oddal: “Je pa z moje strani predlog, da se razidemo konec marca. Verjamem, da se razhajamo v prijateljskem duhu, tudi zaradi tega ne bi želel, da je družba postavljena pred zid iz danes na jutri, tako da iz moje strani do podan predlog da se razidemo 31. marca.”

Vprašanja smo poslali tudi na Mestno občino Maribor in Javni holding Maribor, odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.