18:26, ned, 28. Jul

Božična akcija Anina zvezdica že poteka





Med dobrodelnimi akcijami v prazničnem decembru so že petič pripravili tudi božično akcijo Anina zvezdica, ki poteka med 24. novembrom in 24. decembrom. V njej zbirajo predvsem hrano z daljšim rokom uporabe, s katero želijo socialno ogroženim družinam polepšati praznike. Hrano v času akcije zbirajo na številnih lokacijah po državi.

Božična akcija je največja akcija zavoda Anina zvezdica, več kot sto prostovoljcev z zbiranjem hrane in obdarovanjem po vsej Sloveniji vsako leto polepša življenja tisočim družinam, pojasnjujejo na zavodu. Hrano lahko ljudje tudi tokrat darujejo po številnih lokacijah v Sloveniji, med drugim tudi v trgovinah. Akciji se pridružujejo tudi policisti, v prvih dveh decembrskih tednih bodo hrano z daljšim rokom uporabe zbirali na vseh policijskih postajah.

Vse lokacije, kjer zbirajo hrano, so sicer navedene na spletni strani zavoda www.aninazvezdica.si. Kot je za STA pojasnila ustanoviteljica zavoda Ana Lukner, so že v prvem tednu zbrali precej hrane, a podatki še niso zbrani. Dodaja pa, da je glede na izkušnje iz preteklih let prvi teden ponavadi zatišje in da se več hrane zbere v prihodnjih tednih.

anina zvezdica

V okviru lanske božične akcije so na Anini zvezdici zbrali več kot 140 ton hrane, tudi letos je njihov cilj zbrati čim več hrane in obdariti čim več družin. Po besedah Luknerjeve so postavili svojo bazo družin, ki jim pomagajo, pred dvema tednoma pa so odprli tudi Anino zvezdico v Beogradu. Kot poudarja Luknerjeva, tudi v prihodnje ostajajo organizacija, v kateri posamezniki delujejo v svojem prostem času, ne nudijo denarne pomoči, temveč le pomoč v izdelkih.

V petih letih delovanja so prostovoljci Anine zvezdice zbrali več kot 460 ton hrane, naredili 23.000 paketov in pomagali več kot 18.000 družinam, pojasnjujejo na zavodu.

“Mislim, da smo Slovenci izredno dobrega srca, to je bilo treba prebuditi. Brez kakršnih koli zadržkov lahko povem, da se mi zdi, da je Anina zvezdica sprožila popolnoma nov val dobrodelnosti pri nas, ljudje so začeli ponovno zaupati, medtem ko dajejo in želijo nekomu pomagati,” je še dejala Luknerjeva.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.