22:45, sre, 24. Apr

Božične potice za kar 250 družin v stiski





Slovenci radi pomagamo drugim. To dokazuje tudi izjemno uspešen zaključek akcije podjetja Žito, organizacije Anina zvezdica in aplikacije Gorenjc. Uporabniki so v aplikaciji Gorenjc pridno slikali račune in z vsakim izmed njih prispevali dobrodelne zvezdice za akcijo. V treh tednih so jih prispevali več kot milijon. Rezultat: božične potice za kar 250 družin v stiski.

Božične potice za družine v stiski. Vir: podjetje Žito

Številne slovenske družine je letošnje leto močno prizadelo. Revščine je vedno več; mnogi jo prikrivajo, še bolj nevidna pa je postala tudi zaradi bolj omejenih medsebojnih stikov, ki jih imamo. Organizacija Anina zvezdica poudarja, da so potrebe po osnovnih živilih med najranljivejšimi letos resnično velike. Za slaščice za otroke, ki bi vsaj na ta način lahko občutili praznično vzdušje, pri tem seveda zmanjka. Zato so Anina zvezdica, podjetje Žito in aplikacija Gorenjc združili moči v projektu Dobrodelne Žitove potičke. Tehnologija aplikacije Gorenjc je uporabnikom poleg vodenja osebnih financ s slikanjem računov omogočila tudi, da z vsakim slikanim računom prispevajo ‘dobrodelne zvezdice’. Več računov, več zvezdic, več potic torej. V akciji, ki je trajala od 1. do 21. decembra, je bilo z izjemnim odzivom zbranih več kot milijon zvezdic ali 250 potic za družine v stiski.

Predstavniki podjetja Žito so potice izročili Anini zvezdici. Ana Lukner Roljić, ustanoviteljica organizacije, je ob tem poudarila: “Dragi uporabniki Gorenjca, iskrena hvala za našo prvo skupno akcijo, ki ste jo res fantastično izpeljali. Po vaši zaslugi bomo za praznike podarili kar 250 potic družinam in posameznikom v stiski; vem, da bodo izjemno hvaležni. Bodite ponosni nase in še enkrat hvala podjetju Žito ter vsem vam!“ Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi v Žitu, je izpostavila: »Navdušeni smo nad množičnim odzivom pri skupnem projektu Dobrodelne Žitove potičke, saj smo lahko s pomočjo posameznikov, ki so svoje račune slikali z aplikacijo Gorenjc in skupaj zbrali več kot milijon zvezdic, v Žitu podarili kar 250 odličnih potic iz naših pekarn. Te so šle v roke družin v stiski. Z njimi smo jim želeli z majhno sladko pozornostjo polepšati letošnji praznični čas. V Žitu smo namreč še posebej veseli, ko naši izdelki, ki so pripravljeni z obilo predanosti, srčnosti in truda naših pekov, v domove prinašajo veselje in sladko praznično presenečenje.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.