07:33, tor, 16. Apr

Božični zajtrk za brezdomce v Malečniku





Malečnik je 29. decembra 2021 na božični zajtrk v Glaserjev salon povabila brezdomce iz mariborskega zavetišča.

Župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan jih je sprejel v galeriji in jim predstavil bogato umetnostno kulturno dediščino, skupaj so si pogledali razstavo »10 jaslic sveta«, nato pa sedli za skupno mizo v Glaserjevem salonu. Božični zajtrk za brezdomce je podprl Lions klub Maribor. Predstavnik slednjega, Kristijan Sande, je vse obiskovalce tudi pozdravil.

Potrebno je omiliti njihovo stisko

Papež Frančišek pravi, da ubogi niso ljudje, ki so za skupnost »zunanji«, ampak so bratje in sestre, s katerimi moramo deliti trpljenje, da bi omilili njihovo stisko in odrinjenost, da bi jim bilo povrnjeno izgubljeno dostojanstvo in zagotovljena potrebna družbena vključenost.

V župniji Sv. Petra v Malečniku Glaserjev salon z galerijo, ki so ga letos otvorili, odpirajo vsem. »Prav vsi, brez razlik, so pri nas dobrodošli, vsak človek nosi v sebi občutek za lepo, dobro, plemenito. Vsakdo rad pogleda lepo umetnino, pa ne glede na to, ali je bogat ali reven. Vesel sem, da smo danes gostili naše brezdomce in da so v objemu jaslic lahko podoživeli božič, ki je praznik upanja in vere v boljši jutri«, je še dodal Valentan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.