05:58, pet, 29. Mar

Bratuškova na obisku v Mariboru: Pot z vlakom med Mariborom in Ljubljano bo trajala le uro in pol





Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek si je danes ogledala rekonstrukcijo križišča v Šentilju in nadaljevala z ogledom zaključenih del nadgradnje železniškega odseka železniške povezave Pesnica – Šentilj in povezavo do državne meje v Pesnici. Z ogledom je nadaljevala še v Mariboru, kjer si je ogledala gradbišče nadgradnje mariborske železniške postaje in Ljubljanske ulice v Mariboru, kjer se odvija izgradnja podvoza.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Breatušek je na obisku v Mariboru poudarila, da je vesela, da veliki projekti obnove železniške infrastrukture tečejo po planu. “Tečejo po planu, kar se tiče rokov kot tudi financ, tako mi zatrjujejo,” je dejala. Po njeni oceni bi lahko čez leto dni vožnja z vlakom od Maribora do Ljubljane trajala eno uro in pol.obisk ministrice Bratuškove v Mariboru (9)

Na obisku je spomnila, da je pred dvema tednoma ustanovila delovno skupino za pripravo dolgoročne strategije razvoja železniške infrastrukture v državi. Omenila pa je tudi korak naprej k ukinitvi vinjet na hitri cesti skozi Maribor. “Prejšnji teden smo z našega ministrstva dali v medresorsko usklajevanje vladni akt, ki bo to cesto izvzel iz vinjetnega sistema. Država namreč nima pravne podlage, da na tej cesti zahteva vinjeto,” je dejala Bratuškova.

obisk ministrice Bratuškove v Mariboru (2)

Mariborski župan Saša Arsenovič je izrazil zadovoljstvo, da država skuša pomagati regiji pri razvoju infrastrukture. Pomembna pridobitev pa bo tudi podvoz pod železnico na Ljubljanski. “Vesel sem, da gre vse po načrtih, tako časovno kot finančno,” je dejal. K temu pa dodal: “To je prava smer razmišljanja države, da je treba regiji pomagati na infrastrukturni ravni, da se bomo lahko bolje razvijali,” je dodal.

Bratuškova je omenila tudi želje, da ne bi mariborsko letališče zgolj ohranili odprtega, ampak da bi našli strateškega partnerja, ki bi mu bilo za letališče tudi mar. “Na žalost obratuje bolj slabo, a še nismo obupali. Skušali bomo poiskati strateškega partnerja. V tem trenutku imamo na mizi samo možnost koncesije, če bi bil interes, pa mislim, da bi se bila država pripravljena pogovarjati tudi o prodaji. Želim si, da bi za to letališče uspeli najti resnega, pravega partnerja, ki bi mu dal tudi življenje,” je dejala.

Ostaja pa odprto tudi vprašanje izgradnje južne oziroma zahodne obvoznice, a minitrica o tem ni želela govoriti. “Proračun države in s tem tudi ministrstva za infrastrukturo je ravno v sprejemanju v DZ, zato dokler ne bo sprejet, ne bi želela komentirati ostalih projektov,” je pojasnila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.