16:00, pet, 29. Mar

“Brez študentske humanitarnosti ne bi bili tako uspešni”





Študentski svet Univerze v Mariboru je v preteklih dveh mesecih, novembru in decembru, pripravil sklop projektov, s katerimi so želeli spodbuditi študente k dobrodelnosti. Odvijale so se krvodajalske akcije, ki se jih je udeležilo okrog 200 študentov, predavanja na temo darovanja krvi, zbiranje sladkarij ter veliki dobrodelni koncert za študentko mariborske univerze. Dogajanje se je zaključilo včeraj s predajo sladkarij za otroke.

Predvsem otroci so tisti, ki z iskricami v očeh in z največjim veseljem pričakujejo praznični december. Tudi letos smo jim želeli polepšati praznike. Zato so se povezali z Društvom prijateljev mladine Maribor ter med 18. novembrom in 13. decembrom izvedli akcijo zbiranje sladkarij »Za sladek otroški nasmeh«. Študentje in drugi zainteresirani so lahko darovali na vseh fakultetah Univerze v Mariboru in v Univerzitetni knjižnici Maribor. Vse darove sta v četrtek, 19. decembra, prevzela Božidar Raušl, sekretar Zveze prijateljev mladine Maribor, in Jožica Mikić Horvat, podpredsednica socialno-humanitarne komisije v okviru zveze pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki je tudi nominiranka za Slovenko leta 2013. Ob prevzemu darov za otroke sta povedala: “Ko smo se dogovarjali o sodelovanju s ŠSUM, si nismo predstavljali, da se bo zbralo toliko lepih stvari. Gre za zelo velik odziv, to je bogastvo. Vse to bomo poklonili otrokom, ki bodo letovali na Pohorju, preostali del pa bo namenjen družinam, ki se bodo v decembru oglasili pri nas. Študentom se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vse vrste prostovoljstva, saj se zavedamo, da brez njih ne bi bili tako uspešni. Imenitno se mi zdi, da smo sodelovali s ŠSUM in tudi v prihodnje smo odprti za njihove pobude.”

Dogodek, ki je še posebej zaznamoval študentski december, je Veliki dobrodelni koncert za Veroniko Škrubej, študentko Pedagoške fakultete UM, ki je doživela hudo prometno nesrečo. Študentje so na koncertu s skupino Nude 10. decembra 2013 v Planetu Tuš Maribor zbrali preko 1000 evrov in s tem prispevali k okrevanju njihove študentke.

Rok Hržič, prorektor za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, je po koncertu dejal: “Študentski svet Univerze v Mariboru zmeraj zasleduje načelo dela od študentov za študente in dobrodelni koncert to ponovno dokazuje. Študentje Univerze v Mariboru smo jasno pokazali, da smo kljub težkim časom sposobni stopiti skupaj in pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Zgodba naše študentke Veronike se je dotaknila vsakega izmed nas in iskreno upam, da ji bodo sredstva, ki smo jih zbrali, vsaj malo pomagala pri vrnitvi v študentski vsakdan.”

Humanitarno dogajanje je potekalo pod okriljem Stalne delovne komisije za socialne zadeve ŠSUM. Predsednica, Katarina Zupančič, je ob njegovem zaključku povedala: “V času pred prazniki smo študentje Univerze v Mariboru ponovno združili moči in s pomočjo ŠSUM izpeljali številne uspešne projekte. Poudarila bi predvsem veliki dobrodelni koncert za študentko Veroniko, ki ji bomo z zbranimi sredstvi pomagali pri okrevanju in akcijo »Za sladek otroški nasmeh«, kjer smo naleteli na odličen odziv naših študentov, saj smo zbrali zavidljivo število sladkarij, igrač in knjig. Pokazali smo, da nam je še kako mar za stisko soljudi, in upamo, da bomo osrečili mnogo otrok iz socialno ogroženega okolja ter jim vsaj za nekaj trenutkov narisali nasmeh na obraz. Iskreno se zahvaljujejo vsem, ki ste z dobrimi deli pomagali ustvarjati za vse čaroben december.”

1

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.